POVAMPIRILA SE ISLAMSKA DRŽAVA: Teroristi napali zatvor, pokušali da oslobode saborce i ubili 21 osobu

Tanjug

03. 08. 2020. u 14:27

ПОВАМПИРИЛА СЕ ИСЛАМСКА ДРЖАВА: Терористи напали затвор, покушали да ослободе саборце и убили 21 особу

Foto: EPA

U NAPADU pripadnika takozvane Islamske države na zatvor na istoku Avganistana, gde je zatočeno više stotina pripadnika te organizacije, poginula je najmanje 21 osoba, saopštili su lokalni zvaničnici.

Još 42 osobe su ranjene tokom razmene vatre u nedelju, ali bilans žrtava time nije konačan.

Tri napadača su za sada ubijena, ali bitka se nastavila u ponedeljak sporadičnom pucnjavom koja još dolazi iz zatvora i obližnjeg stambenog kompleksa.

Među mrtvima ima civila, zarobljenika, stražara i pripadnika avganistanskih snaga bezbednosti, saopštile su vlasti.

Napad je počeo kada je bombaš samoubica automobilom probio kapiju zatvorskog kompleksa u Džalalabadu u provinciji Nangar, da bi potom veći broj naoružanih napadača otvorio vatru na pripadnike avganistanskih snaga bezbednosti, a veliki broj zatvorenika pobegao iz zatvora iskoristivši haotičnu situaciju.

Odgovornost za ovaj smrtonosni napad je preuzela ekstremistička Islamska država i mada motiv za napad nije poznat izvesno je da je do njega došlo posle saopštenja avganistanske obaveštajne službe da su avganistanske snage bezbednosti likvidirale jednog od komandanata Islamske države.

Politički predstavnik talibana je izjavio da ta grupa nije učestvovala u napadu u Džalalabadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

prellee

03.08.2020. 14:47

Da, povampririla jer su to ljudi kojima je mozak izapran.To zlo je stvorio Zapad da se bore protiv Asada, i sad rade zločine i radiće. Zapad je prve naznake toga stvorio u Bosni, a kad su došli strani đihadisti, Alija im je usadio teoriju ID na osnovu svoje Islamske deklaracije. Kad su otišli iz Bosne ponijeli su sa sobom nagradu koju im je Alija usadio u glavu.