NOVA PRAVILA NA EVROAERODROMU: Testiraće putnike iz Srbije, Turske i Izrael

Tanjug

01. 08. 2020. u 12:15 >> 10:29

NA EVROAERODROMU Bazel-Miluz-Frajburg od danas će biti testirani na virus kovid-19 putinici iz Srbije, Turske i Izraela, saopštilo je rukovodstvo tog aerodroma.

НОВА ПРАВИЛА НА ЕВРОАЕРОДРОМУ: Тестираће путнике из Србије, Турске и Израел

Foto: EPA

Zbog te odluke očekuju se odlaganja ulaska na teritoriju Švajcarske i Francuske, navedeno je u saopštenju menadžmenta tog aerodroma.

Testiranje na aerodromu biće obavezno za putnike starije od 12 godina iz Srbije, Turske i Izraela, i prema rečima portparola Stefana Viera, biće sprovedeno prema smernicama Francuske za putnike koji planiraju ulazak na teritoriju te države, ali i na teritoriju Švajcarske.

Za sada nema obaveznih testova u Cirihu i Ženevi, a za putnike iz 42 visokorizične zemlje ili područja sa visokim rizikom, uključujući Srbiju i Izrael, primenjuje se obaveza desetodnevnog karantina u Švajcarskoj, navode lokalni mediji.

Evroaerodrom Bazel-Miluz-Frajburg je međunarodni aerodrom 3,5 kilometara severozapadno od Bazela u Švajcarskoj, 20 kilometara jugoistočno od Miluza u Francuskoj i 46 kilometara jugozapadno od Frajburga u Nemačkoj, a nalazi se na području Francuske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere