SAVETNIK BELE KUĆE ZA KORONU: Fauči danas svedoči isped Potkomiteta za kovid u Kongresu

Tanjug

31. 07. 2020. u 14:33

САВЕТНИК БЕЛЕ КУЋЕ ЗА КОРОНУ: Фаучи данас сведочи испед Поткомитета за ковид у Конгресу

Foto: Tanjug/AP

ENTONI Fauči svedočiće danas ispred Potkomiteta za korona virus u Kongresu, nakon što je Trampova administracija pre nekoliko nedelja najpre odbila da vodećem američkom infektologu dozvoli da učestvuje na panelu.

Faučijevo svedočenje uslediće na kraju nedelje u kojoj je broj preminulih od korona virusa u Sjedinjenim Državama postao znatno jasniji, prenosi Rojters.

SAD su u sredu potvrdile 150.000 smrtnih slučajeva od posledica COVID-19, više od bilo koje druge zemlje na svetu, dok podaci od juče ukazuju na značajan ekonomski pad.

Demokrate su izjavile da je Trampova administracija prvobitno pokušala da spreči da Fauči svedoči isped Kongresa, saopštivši da će poznati infektolog biti nedostupan tokom čitavog jula.

Odluka je promenjena nakon što je predstavnik demokratske većine u Predstavničkom domu DŽejms Klajburn pisao potpredsedniku SAD Majku Pensu.

Isped Potkomiteta za korona virus svedočiće i direktor Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Robert Redfild i pomoćnik ministra zdravlja Bret Žiroa.

Predvođen Klajburnom, Potkomitet je osnovan ove godine sa ciljem da nagleda raspodelu milijardi dolara koje je Kongres odobrio za saniranje zdravstvenih i ekonomskih posledica pandemije.

U SAD je do sada potvrđeno preko 4,6 miliona zaraženih korona virusom, od čijih je posledica preminulo više od 155.000 ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)