RENOVIRANjE BELE KUĆE: Tramp traži 377 miliona dolara

Tanjug

četvrtak, 30. 07. 2020. u 08:11

РЕНОВИРАЊЕ БЕЛЕ КУЋЕ: Трамп тражи 377 милиона долара

Foto: Tanjug/AP

TRAMPOVA administracija traži 377 miliona dolara u sledećem nacrtu o pomoći za ublažavanje posledica korona virusa za dugotrajnu modernizaciju Zapadnog krila, ali tek treba utvrditi kada bi se to moglo dogoditi.

Iznos, uključen u nacrt zakona o pomoći od strane Senata, takođe bi obuhvatio novu bezbednosnu zaštitu za zgradu Izvršne kancelarije Ajzenhauer u kompleksu Bele kuće, prenosi AP.

Dok su zakonodavci, uključujući republikance, na zahtev administracije dobili više od milijardu dolara za novo sedište FBI-ja u Vašingtonu, plan za Zapadno krilo je povukao relativno malu pažnju. Administracija kaže da bi renoviranje Bele kuće "povećalo sposobnost kampusa da otkrije i ublaži spoljnu bezbednost i pretnje od pandemije".

Zapadno krilo nije kompletno modernizovano od 1933. godine, prema Upravi za opšte usluge, koja održava većinu kompleksa Bele kuće.

Renoviranje su planirale i odlagale prethodne administracije - poslednji put predsednik SAD Barak Obama 2013. godine, delimično zato što nijedan predsednik nije hteo da se privremeno odrekne Ovalnog kabineta na nekoliko meseci ili duže, navodi agencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Mišo Peć

30.07.2020. 13:48

Zato što se Tramp upustio u renoviranje bele kuće mišljenja sam da sto odsto pobedjuje na predstojećim izborima,ne radi on to baš napamet.