RENOVIRANJE BELE KUĆE: Tramp traži 377 miliona dolara

Tanjug

30. 07. 2020. u 08:11

TRAMPOVA administracija traži 377 miliona dolara u sledećem nacrtu o pomoći za ublažavanje posledica korona virusa za dugotrajnu modernizaciju Zapadnog krila, ali tek treba utvrditi kada bi se to moglo dogoditi.

РЕНОВИРАЊЕ БЕЛЕ КУЋЕ: Трамп тражи 377 милиона долара

Foto: Tanjug/AP

Iznos, uključen u nacrt zakona o pomoći od strane Senata, takođe bi obuhvatio novu bezbednosnu zaštitu za zgradu Izvršne kancelarije Ajzenhauer u kompleksu Bele kuće, prenosi AP.

Dok su zakonodavci, uključujući republikance, na zahtev administracije dobili više od milijardu dolara za novo sedište FBI-ja u Vašingtonu, plan za Zapadno krilo je povukao relativno malu pažnju. Administracija kaže da bi renoviranje Bele kuće "povećalo sposobnost kampusa da otkrije i ublaži spoljnu bezbednost i pretnje od pandemije".

Zapadno krilo nije kompletno modernizovano od 1933. godine, prema Upravi za opšte usluge, koja održava većinu kompleksa Bele kuće.

Renoviranje su planirale i odlagale prethodne administracije - poslednji put predsednik SAD Barak Obama 2013. godine, delimično zato što nijedan predsednik nije hteo da se privremeno odrekne Ovalnog kabineta na nekoliko meseci ili duže, navodi agencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi