O VANZEMALjCIMA U SENATU: Mornaričke službe za NLO ubuduće će redovno izveštavati javnost

D. Vujičić

25. 07. 2020. u 22:54

О ВАНЗЕМАЉЦИМА У СЕНАТУ: Морнаричке службе за НЛО убудуће ће редовно извештавати јавност

Arhiva

Radna grupa za neidentifikovane vazdušne letelice Američke mornarice, formirana 2019. radi proučavanja čudnih i neobjašnjivih susreta između vojnih pilota SAD i neidentifikovanih letilica ili NLO, ubuduće će periodično izveštavati javnosti u cilju "standardizacije prikupljanja podataka i izveštavanja" o raznim viđenjima NLO u Americi.

Ovaj program je naslednik Naprednog programa za identifikaciju pretnji vazduhoplovima, koji je takođe istraživao NLO, a koji je raspušten 2017. zbog nedostatka finansijskih sredstava. Isti tim nastavio je svoj rad zajedno sa obaveštajnom zajednicom i nakon službenog raspuštanja, piše "Njujork tajms", pozivajući se na izjave dvojice senatora, bivšeg zapovednika jedinica Luisa Elizonda i astrofizičara Erika Dejvisa.

Konsultant Pentagona za NLO program od 2007. godine, astrofizičar Dejvis, rekao je da su ga neki materijali nađeni na NLO "naterali da zaključi: "Nismo to mogli sami da napravimo." On navodi da je prošle godine dva puta svedočio u Senatu o vanzemaljskim letelicama čiji su se delovi našli na Zemlji posle raznih incidenata. Prvo svedočenje je imao 19. oktobra pred članovima Senatskog odbora za oružane snage, a održao je prezentaciju u Senatskom obaveštajnom odboru dva dana kasnije.

Predsedavajući obaveštajnog odbora Senata Marko Rubio takođe je potvrdio nameru Gornjeg doma američkog Kongresa da otkrije ko ili šta tačno stoji iza očigledne NLO aktivnosti nad američkim vojnim bazama.

- Stvari lete iznad naših vojnih baza i mesta na kojima izvodimo vojne vežbe i ne znamo šta je to - a nije naše, rekao je Rubio za TV CBS u intervjuu prošlog petka. Iskreno, ako to nešto potiče izvan planete Zemlje - to bi moglo biti i bolje od činjenice da su Kinezi ili Rusi napravili takav tehnološki skok.

Foto AP

TRAMP POTVRDIO SINU DONALDU

Predsednik Donald Tramp u junu je potvrdio da je svom sinu Donaldu "poverio" vrlo zanimljive stvari o Rozvelu gradu u Novom Meksiku gde je 1947. "pao" zasad najpopularniji NLO. "Izuzetno je važno da informacije o otkrivanju fizičkih materijala ili pronađene vanzemaljske tehnologije izađu na videlo", rekao je Tramp.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)