ZABRINUTOST NA KAVKAZU: Evo zašto je Putin iznenada digao 150.000 vojnika

Novosti online

19. 07. 2020. u 00:01

PROVERA borbene gotovosti ruske vojske je priprema za vojne vežbe „Kavkaz-2020“ i nema nikakve veze sa situacijom na granici Jermenije i Azerbejdžana, saopštio je zamenik ministra odbrane Rusije Aleksandar Fomin.

ЗАБРИНУТОСТ НА КАВКАЗУ: Ево зашто је Путин изненада дигао 150.000 војника

Foto: printskrin

Fomin je naglasio da je ruska vojska svojevremeno obavestilo inostrane partnere o „ciljevima i zadacima mera koje se sprovode tokom iznenadne provere borbene gotovosti vojske“.

Događaj se izvodi na 35 kopnenih i 17 morskih poligona.

U proveri borbene gotovosti učestvuje 150.000 vojnika, oko 400 letelica, više od 26.000 jedinica naoružanja, vojne i specijalne tehnike i više od 100 brodova.

Fomin je naglasio da je provera važna faza u pripremama za vojne vežbe „Kavkaz-2020“.

On je obavesti da će u ponedeljak biti održan brifing za vojne atašee na kojem će im biti saopšteni detalji sa iznenadne provere.

U medijima su se juče pojavile informacije da je ruski predsednik iznenada podigao vojsku zbog eskalacije sukoba na granici Jermenije i Azerbejdžana. Ministar odbrane Azerbejdžana Zakir Gasanov je tim povodom pozvao ruskog kolegu Sergeja Šojgua. Međutim, ruski ministar ga je uverio da to nema nikakve veze sa sukobom na Kavkazu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi