MOĆNA RUSKA ODMAZDA ZA NAPAD NA BELGOROD: Ovo su bile mete, poleteli i strateški bombarderi Tu-95, udarili i sa kinžalima (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

26. 05. 2024. u 15:43 >> 15:48

DVA dana posle napada na radar velikog dometa Voronjež DM i lansiranje krstareće rakete R-36 Neptun što je prvi zabeležen slučaj u napadu na Belgorod do sad Rusija je izvršila masovni raketni napad na Ukrajinu.

МОЋНА РУСКА ОДМАЗДА ЗА НАПАД НА БЕЛГОРОД: Ово су биле мете, полетели и стратешки бомбардери Ту-95, ударили и са кинжалима (ВИДЕО)

Foto printskritn Youtube tvzvezda.ru

U noći subota na nedelju podignuto je 10 strateških bombardera -raketonosaca TU-95MS iz baze Olenja koji su napali ciljeve širom Ukrajine.

Napad raketonoscima izveden je iz severne zone Kaspijskog jezera na ciljeve širom Ukrajine. U napad su se uključili iz baze Mazdok bombarderi dugog doleta TU-22M3 koji su iz pravca Crnog mora lansirali serijsku krastarećih raketa na crnomorski deo Ukrajine.

Rakete su lansirane u intervalima od 3.30-4.30 u ranim jutarnjim satima po moskovskom vremenu.

Uporedo sa krstarećim raketama u ukrajinski vazdušni prostoro uleteli su i dronovi kamikaze tipa Geranj-2 sa jačom bojevom glavom od 80 kg.

Navodno u napadu su učestovali i MiG-31K nosač hiperzvučnih raketa H-47 Kinžal.

METE NAPADA

U masovnom raketnom napadu udar je izvršen na ciljeve u sledećim oblastima Ukrajine:

Najveći udar izveden je na aerodrom Konstantinov u Hmeljnickoj oblasti. Ovaj aerodrom se duže vreme nalazi na udaru strateške avijacije jer je baza iz koje poleću jurišnici SU-24M i MR koji nose britanske i francuske krstareće rakete i lovci MIG-29.

Pod udar modifikovanih krstarećih raketa H-101 bila je kompletna zapadna i centralna Ukrajina Žitomirska, Ivano-Frankovska oblast. Detonacije su odjekivale i Kijevskoj, Vinickoj, Kirovgradskoj, Ternopoljskoj i Lavovskoj oblasti.

Ministarstvo odbrane Poljske je takođe izdalo naređenje kada su prve ruske rakete počele da da padaju u zapadni deo Ukrajine da polete borbeni avioni F-16 koji su imali zadatak da svaku rusku raketu koja uleti u poljski vazdušni prostor obore.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: Jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)