PUTIN ODRŽAO PRVI OPERATIVNI SASTANAK: Ustanovljene smernice za budućnost Ruske Federacije

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

13. 05. 2024. u 17:56

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin održao je prvi operativni sastanak sa Savetom bezbednosti zemlje nakon kadrovskih promena u rukovodstvu savetodavnog tela.

ПУТИН ОДРЖАО ПРВИ ОПЕРАТИВНИ САСТАНАК: Установљене смернице за будућност Руске Федерације

FOTO: Tanjug/AP

Sednici je prisustvovao i novi sekretar Saveta bezbednosti Sergej Šojgu, kao i bivši sekretar Nikolaj Patrušev.

Ruski predsednik je na početku sastanka rekao da u novom političkom ciklusu Rusija treba više pažnje da posveti odnosima sa zemljama ZND.

- Sada ćemo razgovarati o temi koja nam je uvek prioritet u spoljnoj sferi – izgradnji odnosa sa našim najbližim susedima, sa nezavisnim državama koje su nastale na postsovjetskom prostoru. Ministar finansija (Anton Siluanov) i ja smo razgovarali o tome da u novom političkom ciklusu Rusije tome treba posvetiti još više pažnje i razgovarati o tome kako ćemo taj posao graditi sa svih stanovišta, uključujući i organizacionu -  rekao je šef države otvarajući sastanak.

Putin redovno održava operativne sastanke sa stalnim članovima Saveta bezbednosti Rusije. Poslednji je održan 19. aprila i bio je posvećen nekolicini tema, uključujući državnim rezervama i merama za unapređenje pružanja pomoći stanovništvu u borbi protiv pretnje narkoticima.

Putin je u nedelju za sekretara Saveta bezbednosti imenovao Sergeja Šojgua, koji je od 2012. godine bio na funkciji ministra odbrane i razrešio dužnosti Nikolaja Patruševa sa ove funkcije zbog prelaska na drugo radno mesto.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: PROJEKTIL RUŠI ZGRADU - Pogledajte šta su snimile sigurnosne kamere u Belgorodu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

PORAZ ZAPADA I NJIHOVIH UCENA: Usvojena sramna Rezolucija - u zbiru više glasova protiv i uzdržanih nego za