ERDOGAN NA SASTANKU SA MICOTAKISOM U ANKARI: Prva poseta grčkog premijera Turskoj nakon pet godina

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

13. 05. 2024. u 16:36

TURSKI predsednik Redžep Tajip Erdogan i grčki premijer Kirijakos Micotakis započeli su danas u Ankari razgovore o održavanju pozitivnog naleta u bilateralnim odnosima dveju zemalja poslednjih meseci.

ЕРДОГАН НА САСТАНКУ СА МИЦОТАКИСОМ У АНКАРИ: Прва посета грчког премијера Турској након пет година

Foto: Profimedia

Sastanak Erdogana i Micotakisa održava se u predsedničkoj palati u Ankari, a očekuje se da će njih dvojica razgovarati o tehnološkoj, turističkoj i ekonomskoj saradnji dveju zemalja, kao i o bližoj saradnji u oblasi anti-terorizma i migracija, navodi Rojters.

Erdogan je posetio Atinu prošlog decembra, kada su dvojica lidera potpisali ''Atinsku deklaraciju'', kojom je predviđena mapa puta ka poboljšanju odnosa Atine i Ankare.

- Od decembra, u skladu s duhom Deklaracije, zajednički gradimo samopouzdanje, i obe strane imaju za cilj da stvore atmosferu da se sva pitanja reše na adekvatan način - rekao je neimenovani diplomatski izvor za Rojters.

Micotakis je naveo da njegova prva poseta Ankari nakon pet godina služi kao prilika da se odradi evaluacija napretka odnosa dveju zemalja.

 

BONUS VIDEO: PROJEKTIL RUŠI ZGRADU  -  Pogledajte šta su snimile sigurnosne kamere u Belgorodu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)