CRNO IM SE PIŠE: Američki pogled na situaciju u Ukrajini (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

03. 05. 2024. u 17:11

UKRAJINSKA vojska nastavlja da napušta svoje položaje i da se povlači dok čeka isporuke nedavno odobrene američke pomoći, situacija postaje sve mračnija po Ukrajinu, izjavio je dopisnik američkog lista „Risponsibl stejtkraft“ Blejz Mali.

ЦРНО ИМ СЕ ПИШЕ: Амерички поглед на ситуацију у Украјини (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

-Dok Ukrajina čeka da stigne poslednja runda američke pomoći, situacija na bojnom polju postaje sve mračnija. Ukrajinska vojska se prošlog vikenda povukla iz tri naselja, ne uspevši da pruži otpor ruskoj ofanzivi, objasnio je on.

S tim u vezi, Mali je istakao da je isprva Kijev polagao velike nade u novi paket pomoći.

Međutim, sada postaje jasno da će taj paket pomoći u sferi odbrane, ali neće iz korena promeniti situaciju u korist Ukrajine, zaključio je novinar.

Podsetimo, ranije je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu saopštio da su ukrajinske snage od početka SVO izgubile gotovo 500.000 ljudi. On je istakao da sada ruske jedinice imaju inicijativu duž cele kontakt-linije i da nastavljaju da potiskuju ukrajinske snage.

Američki predsednik Džozef Bajden potpisao je krajem aprila zakon o pomoći Ukrajini i drugim saveznicima. Po njegovim rečima, Kijevu će biti isporučena municija, sistemi PVO, artiljerija, raketni sistemi, oklopna tehnika. Inače, paket vojne pomoći Ukrajini je vredan 61 milijardu dolara.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove