GALANT PORUČIO: SAD obezbedile "nova sredstva" Izraelu za slučaj iranskog napada

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

13. 04. 2024. u 20:19

IZRAELSKI ministar odbrane Joav Galant saopštio je da su SAD i drugi saveznici obezbedili "nova sredstva" Izraelu za odbranu od potencijalnog napada Irana na tu zemlju, kao i za odgovor na napad.

ГАЛАНТ ПОРУЧИО: САД обезбедиле нова средства Израелу за случај иранског напада

Foto Ariel Hemoni/MoD Izraela

-Pomno pratimo planirani napad Irana i njegovih zastupnika na Izrael. Poslednjih dana smo ojačali našu vazdušnu odbranu i sredstva za ofanzivu, naveo je Galant u saopštenju.

Ministar je istakao da izraelska vojska ima nove kapacitete na kopnu, moru u vazduhu, kao i u obaveštajnoj službi, prenosi Tajms of Izrael.

-Iran je teroristička država, a svet je tome sada izložen više nego ikada. Odlučni smo da zaštitimo naše građane od terorizma i naći ćemo način da odgovorimo, naglasio je Galant.

Poručio je da izraelski civili treba da slede upuststva Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) i da deluju u skladu sa direktivama Komande unutrašnjeg fronta.

Iranski Korpus garde islamske revolucije (IRGC) je 1. aprila naveo u saopštenju da je u izraelskom napadu na iranski konzulat u Damasku ubijeno sedam vojnih savetnika, među kojima su bila dva generala i pet oficira, a Teheran je obećao odmazdu za taj napad.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)