UKRAJINSKI HAKERI OBJAVILI PODATKE O UNIŠTENIM "ABRAMSIMA": Tenk čije je vreme slave bilo kratko i beskorisno (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

16. 03. 2024. u 21:11

UKRAJINSKI hakeri objavili su dokumente Oružanih snaga Ukrajine koji sadrže podatke u vezi sa gubicima tenkova M1A1 "abrams" u zoni SVO, a slike ovih dokumenata pojavile su se na telegram kanalu hakerske grupe "Beregini".

УКРАЈИНСКИ ХАКЕРИ ОБЈАВИЛИ ПОДАТКЕ О УНИШТЕНИМ АБРАМСИМА: Тенк чије је време славе било кратко и бескорисно (ВИДЕО)

Foto telegram RVvoenkor

-Danas ćemo vam pričati o hvaljenom "abramsu", čije vreme slave je bilo kratko i beskorisno. Takođe ćemo vam pokazati dokumente ukrajinske vojske, u kojima su ("abramsi") otpisani kao staro gvožđe, a fotografije članova posade ovih vozila biće šlag na torti, navodi se u poruci hakerske grupe.

Ukrajinski hakeri navode da su se na ovaj potez odlučili zbog toga što ukrajinske snage ne žele da priznaju da je za nekoliko dana dva američka tenka uništeno, a dva oštećeno pogotkom rakete.

U priloženim dokumentima napominje se da je jedan od "abramsa", sa serijskom oznakom UKR002 "nepovratno izgubljen" u rejonu sela Berdiči, kao rezultat napada dva drona. Takođe, dokumenti otkrivaju da je bilo gubitaka među posadom.

Pored toga, može se videti da su članovi posade napustili američki tenk sa serijskom oznakom UKR006, a navodi se i da je tenk sa oznakom UKR005 oštećen u blizini sela Semjenovka.

Hakeri su naveli i da će nastaviti sa objavljivanjem dokumenata ukrajinske vojske.

Kao što je već poznato, od kraja februara ruski borci na Avdejevskom pravcu uspeli su da izbace iz stroja četiri američka tenka "abrams" i dva inžinjerijska vozila M1150 "asolt bričer" zasnovanih na "abramsu".

(rt.rs)

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija I Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)