GLAVNI RUSKI OBAVEŠTAJAC: Rusija pod Putinom liči na moćni brod koji plovi napred

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

12. 03. 2024. u 15:45

RUSIJA, na čelu sa predsednikom Vladimirom Putinom, našla je svoj put i sigurno ide njim, izjavio je direktor Ruske spoljno-obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin.

ГЛАВНИ РУСКИ ОБАВЕШТАЈАЦ: Русија под Путином личи на моћни брод који плови напред

Foto: EPA/Depositphotos

-Rusija je sastavni deo svetske civilizacije, samobitna država sa hiljadugodišnjom istorijom. Na Zapadu nas često upoređuju sa medvedom: kažu, veoma smo veliki i opasni. Ovo je, naravno, daleko od toga. Da, mi smo veliki. Ali kao niko drugi, mi dobro znamo cenu mira i zato cenimo mir kao niko drugi, napisao je Nariškin u članku za časopis „Razvedčik".

-Rusija je za mene moćan i moderan brod, koji samouvereno plovi napred na talasima, uprkos buri i olujama. Poslednjih četvrt veka na čelu našeg broda je Vladimir Putin - kapetan, pod čijim rukovodstvom idemo ka našim ciljevima. A ciljevi su jasni – ogledaju se u ruskom ustavu koji na njih ukazuje kao na kompas, istakao je direktor SVR.

Kako je istakao, to su: blagostanje i prosperitet Rusije, zaštita porodice, majčinstvo i detinjstvo, osiguranje građanskih prava i sloboda, uključujući pravo na upotrebu maternjeg jezika, održavanje i jačanje međunarodnog mira, suverenitet i nezavisnost, bezbednost i integritet ruske države.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAMTIĆU JA TEBE! Novak Đoković šokirao mnoge u Rimu (VIDEO)