SAD I ZAPAD MOGU DA IZDAJU UKRAJINU: Puškov - Bez obzira na glasna obećanja Kijev ima razloga za brigu

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

08. 03. 2024. u 17:59

BEZ obzira na glasna obećanja, SAD i Zapad mogu da izdaju Ukrajinu. Nije slučajno što je Kijev zabrinut, jer Ukrajina nije prioritet za bezbednost Sjedinjenih Američkih Država, ukazao je lider komisije Saveta Federacije za informativnu politiku i komunikaciju sa medijima Aleksej Puškov u objavi na Telegramu.

САД И ЗАПАД МОГУ ДА ИЗДАЈУ УКРАЈИНУ: Пушков - Без обзира на гласна обећања Кијев има разлога за бригу

Foto MO Ukrajine

Primetno je smanjenje obima zapadne pomoći Ukrajini i istovremeno pojačavanje oštre retorike koja je tu kako bi pokazala navodnu odlučnost Zapada da se suoči sa Rusijom, napisao je Puškov i ukazao na izjavu američkog predsednika Džozefa Bajdena tokom obraćanja u Kongresu da "SAD neće popustiti".

Istorija pamti sličnu odlučnost Amerike tokom ratova u Vijetnamu i Avganistanu, u kojima su se američke trupe borile na terenu, napomenuo je Puškov. Međutim, nastavio je, Vašington je napustio i Vijetnam i Avganistan jer nije mogao da ostvari svoje ciljeve tamo.

-Ukrajina objektivno nije prioritet za bezbednost SAD. Naprotiv, apsolutni prioritet je sprečavanje nuklearnog rata sa Rusijom, što, po svemu sudeći, razumeju čak i u Bajdenovoj administraciji, dodao je Puškov.

Ukrajina je važna za SAD sa stanovišta održavanja njihove hegemonije u svetu i njihove sposobnosti da suzbijaju nove centre moći, zaključio je Puškov.

Međutim, odustajanje od totalne podrške Ukrajini u vidu odbijanja da se tamo pošalju američke trupe ili da se ona uključi u NATO, predstavlja problem za SAD jer bi to značilo kraj 30 godina ekspanzije u istočnoj Evropi, a to je za Ameriku veoma neprijatno i bolno, zaključio je ruski zvaničnik.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024