"SVE JE VIŠE NEGO OČIGLEDNO" Kremlj: Razgovor nemačkih oficira pokazuje da se razmatraju napadi na Rusiju

Novosti online

04. 03. 2024. u 10:29

SADRŽAJ razgovora nemačkih oficira o pripremi napada na Krimski most pokazuje direktnu umešanost Zapada u sukob u Ukrajini, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

СВЕ ЈЕ ВИШЕ НЕГО ОЧИГЛЕДНО Кремљ: Разговор немачких официра показује да се разматрају напади на Русију

Foto D. Dozet

- Znate da smo preduzeli određeni demarš, a nemački ambasador je pozvan (u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije). Sam po sebi (razgovor vojske) sugeriše da se unutar Bundesvera suštinski razmatraju planovi za napade na teritoriju Ruske Federacije. Tu nije potrebno pravno tumačenje, ovde je sve više nego očigledno - primetio je Peskov.

Kremlj očekuje da će saznati rezultate inspekcije koju je kancelar Olaf Šolc obećao.

- Ako je sve o čemu su oficiri pričali deo državne politike, onda je to loše. Ako ne, onda se postavlja pitanje u kojoj meri Bundesver kontroliše vlasti - dodao je on.

Glavna urednica medijske grupe „Rusija sevodnja“ i televizijskog kanala RT Margarita Simonjan objavila je u petak 40-minutni audio-snimak razgovora visokih oficira nemačkog Bundesvera koji razmatraju „kako da bombarduju Krimski most“.

Prema tom zapisu, u razgovoru su učestvovala četvorica oficira, među kojima je i načelnik Odeljenja za operacije i obuku vazduhoplovnih snaga. Oficiri, između ostalog, razmatraju kako da isporuče rakete „taurus“ i kako da obuče ukrajinske vojnike da ispale te rakete na Krimski most, tako da Nemci ne pređu „crvenu liniju“ i da ne postanu očigledni učesnici sukoba u Ukrajini.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)