TRAKTORIMA I BALAMA SENA BLOKIRALI SAOBRAĆAJ NA AVENIJI: Protest farmera se oteo kontroli, uhapšeno preko 60 ljudi

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

02. 03. 2024. u 09:30

FRANCUSKA policija uhapsila je 66 osoba tokom protesta farmera kod Trijumfalne kapije i na Šanzelizeu u centru Pariza.

ТРАКТОРИМА И БАЛАМА СЕНА БЛОКИРАЛИ САОБРАЋАЈ НА АВЕНИЈИ: Протест фармера се отео контроли, ухапшено преко 60 људи

Foto: Tanjug/AP

Farmeri u Francuskoj i Evropi protestuju zbog rasta troškova i pada prihoda.

Poljoprivrednici su traktorima i balama sena juče blokirali saobraćaj na aveniji, nedaleko od kabineta predsednika Emanuela Makrona, Jelisejske palate.

Organizatori protesta grupa "Ruralna koordinacija" rekli su da je cilj demonstracija "spasavanje francuske poljoprivrede".

Grupa je saopštila da želi brzu akciju kako bi se spasilo 45 odsto francuskih farmi u finansijskoj nevolji.

Farmeri su juče postavili transparente oko čuvenog spomenika, koji je takođe bio u centru protesta Žutih prsluka 2018, podseća AFP.

Farmer Aksel Mason rekao je da se protestima sinoć pridružilo oko 100 farmera i da su oni postavili vence cveća u znak sećanja na kolege koji su sebi oduzeli život zbog finansijskih problema.

- Država nas uopšte ne sluša - rekao je on.

Ministar poljoprivrede Agnes Panijer-Runašer rekla je da protest nije najavljen i da se stoga smatra "nelegalnim".

- Svi moraju poštovati zakon. To ne znači da ne treba da saslušamo farmere i to je ono što radimo preduzimajući veoma konkretne hitne mere. Finansijska pomoć je na putu direktno za farme - rekla je ona.

(Srna)

BONUS VIDEO: EVAKUACIJA ZBOG RUDNIKA: Stanovnici Maseja u Brazilu u opasnosti od urušavanja rudnika soli

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024