HIT SNIMAK LAVROVA KRUŽI INTERNETOM: Pogledajte kako ruski ministar reaguje na pitanje o slanju NATO trupa u Ukrajinu (VIDEO)

Novosti online

02. 03. 2024. u 08:36

RUSKI ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nasmejao se na pitanje novinara da prokomentariše izjavu francuskog predsednika Emanuela Makrona o mogućem slanju NATO trupa u Ukrajinu.

ХИТ СНИМАК ЛАВРОВА КРУЖИ ИНТЕРНЕТОМ: Погледајте како руски министар реагује на питање о слању НАТО трупа у Украјину (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP photo

Velika grupa novinara opkolila je šefa ruskog ministarstva spoljnih poslova nakon ekonomskog foruma u ​​Antaliji u nastojanju da postavi pitanja. Jedan od dopisnika je pitao Lavrova šta misli o izjavi francuskog predsednika.

- Gospodine Lavrov, šta imate da kažete povodom najave francuskog predsednika Makrona da će poslati vojsku u Ukrajinu - upitala je novinarka ruskog šefa diplomatije.

Lavrov se međutim umesto odgovora nasmejao.

- Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov se nasmejao na pitanje o predlogu francuskog predsednika Emanuela Makrona da pošalje trupe NATO u Ukrajinu - prenosi TRT.

Lavrov je kasnije na konferenciji za medije rekao da se britanski i francuski oficiri već nalaze u Ukrajini.

Ranije je francuski predsednik Emanuel Makron rekao da se EU složila da stvori "devetu koaliciju za duboke udare" snabdevajući Ukrajinu raketama srednjeg i dugog dometa. Takođe je rekao da će Francuska učiniti sve da spreči Rusiju da pobedi u ratu dok su prema njegovim rečima lideri zapadnih zemalja razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, ali još nije postignut konsenzus, piše RIA.

Nekoliko lidera zemalja NATO i EU izjavili su da ne planiraju da šalju svoju vojsku u Ukrajinu. Istu izjavu dao je i američki Stejt department pozivajući se na predsednika Džoa Bajdena. Zvaničnik Stejt departmenta Metju Miler je naglasio da će svaka zemlja sama odlučiti da li će poslati vojno osoblje u Ukrajinu dok je šef Pentagona Lojd Ostin rekao da će poraz Ukrajine u aktuelnom sukobu dovesti do vojnog sukoba NATO i Rusije.

Makron, koji se našao na udaru kritika zbog toga što je govorio o mogućnosti slanja vojnika u Ukrajinu, kasnije je rekao da su svi njegovi komentari o sukobu u Ukrajini pažljivo razmotreni.

(Kurir)

BONUS VIDEO: VAZDUŠNI NAPAD NA STAMBENI KOMPLEKS: Izraelci bombardovali stambene zgrade u Kan Junisu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!