PRONAĐEN KAKO SEDI U LOKVI KRVI: Novi detalji o napadu u Nemačkoj, sumnja se da je učenik imao mentalne probleme (VIDEO)

Novosti online

22. 02. 2024. u 14:00

UČENIK koji je nožem i makazama napao i povredio nekoliko drugova u gimnaziji u nemačkom gradu Vupertalu ima mentalne probleme, javljaju nemački mediji.

ПРОНАЂЕН КАКО СЕДИ У ЛОКВИ КРВИ: Нови детаљи о нападу у Немачкој, сумња се да је ученик имао менталне проблеме (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

Kako navodi Vestdojče cajtung, pozivajući se na izveštaj gimnazije Vilhelm Derpfeld u kojoj se u 9.50 dogodio napad, učenik koji ga je izveo je "skliznuo u maničnu fazu svoje mentalne bolesti".

Detalji o njegovim mentalnim problemima nisu saopšteni.

Napadač je savladan na 4. spratu oko 10.20 časova, a pronađen je kako sedi u lokvi krvi. Nije poznato da li je u pitanju samopovređivanje ili rezultata policijske akcije, kao ni stepen njegovih povreda.

Na licu mesta i dalje su raspoređene jake policijske snage, sa pripadnicima Komande za specijalne operacije, koji "češljaju" zgradu gimnazije u potrazi za eventualnim saučesnicima, javlja Fokus.

Zgrada je brzo evakuisana, a učenici su izvođeni po grupama. Svi nepovređeni učenici smešteni su u obližnju banku. Uspostavljen je i punkt na koji mogu doći njihovi roditelji.

Prema informacijama Vestdojče cajtung, deca i mladi u početku neće moći da kontaktiraju sa svojim porodicama. To je dovelo do toga da su se neki uznemireni roditelji i članovi porodica posvađali sa hitnim službama.

Čak ni u vreme ručka deca i dalje nisu smela da vide svoje roditelje "iz taktičkih razloga" i, prema navodima policije, tako bi moglo ostati "nekoliko sati".

Za to vreme evakuisani učenici su obezbeđeni hranom i pićem.

Ceo kraj u kom se desio napad je pun članova njihovih porodica i najmilijih, preneo je Telegraf.

BONUS VIDEO: EVAKUACIJA ZBOG RUDNIKA: Stanovnici Maseja u Brazilu u opasnosti od urušavanja rudnika soli

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)