JAVILI SE RUSI: U toku su žestoke borbe, neprijatelj trpi gubitke (MAPA)

Novosti online

19. 02. 2024. u 14:03

RUSKE trupe vode žestoke borbe u oblasti sela Verbovoje i Rabotino u Zaporoškoj oblasti, izjavio je za RIA Novosti Vladimir Rogov, šef regionalnog javnog pokreta „Mi smo zajedno sa Rusijom“.

ЈАВИЛИ СЕ РУСИ: У току су жестоке борбе, непријатељ трпи губитке (МАПА)

Foto: Liveumap

- Naši momci potiskuju neprijatelja u rejonu Verbovoja i Rabotina. Neprijatelj trpi gubitke - kako u vojnoj opremi, tako i u ljudstvu - rekao je on.

Prema njegovim rečima, ruske jedinice napadaju neprijatelja od Novopokrovke, Verbovoja, Novoprokopovke i zapadno od Rabotina.

Rogov je prethodnog dana rekao da su poslednjih dana borbe na zaporoškom pravcu značajno intenzivirane. Ruska vojska ima inicijativu i izvodi masovne napade na utvrđena područja i uništava neprijateljske vojne tehnike koristeći artiljeriju, MLRS i Solncepek TOS.

Foto: Liveumap

Prema podacima Ministarstva odbrane, tokom prethodnog dana jedinice grupe Dnjepar zauzele su povoljnije položaje na zaporoškom pravcu i porazile Oružane snage Ukrajine u oblastima Rabotina, Verbovoja, Lvova i Tjaginke. Oružane snage Ukrajine izgubile su tamo oko 70 poginulih i ranjenih vojnika, kao i sedam komada opreme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?