UMRO JOŠ JEDAN PUTINOV PROTIVNIK: Dmitri Markov (42) preminuo istog dana kad i Navaljni

Novosti online

17. 02. 2024. u 07:53

RUSKI fotograf Dmitrij Markov preminuo je u 42. godini, lokalni mediji u njegovom rodnom gradu Pskovu rekli su u petak, pozivajući se na njegove prijatelje, a prenosi Moscow Times.

УМРО ЈОШ ЈЕДАН ПУТИНОВ ПРОТИВНИК: Дмитри Марков (42) преминуо истог дана кад и Наваљни

FOTO: Tanjug/AP

Markov, koji se oslanjao isključivo na iPhone za svoju fotografiju, postao je poznat po snimanju slika svakodnevnog života u Rusiji i njenim regionima.

Njegova fotografija maskiranog policajca specijalnih snaga koji sedi ispod portreta predsednika Vladimira Putina postala je simbol protesta 2021. godine protiv zatvaranja kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog, koji je preminuo juče, na isti dan kad i Markov.

Ova fotografija je prodata za 2 miliona rubalja (21.760 dolara) na online aukciji, a prihod je išao ljudima koji su bili uhapšeni ili kažnjeni tokom protesta u podršci Navaljnom.

Volontirao je u sirotištu i radio kao pomoćni nastavnik u dobrotvornoj organizaciji koja pomaže osobama sa invaliditetom.

Objavio je tri knjige svoje fotografije, a njegova Instagram stranica sa fotografijama Rusije ima više od 800.000 pratilaca.

(Telegraf)

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona