"NIJE U PITANJU BANANA REPUBLIKA" Rusi se oglasili o hospitalizaciji Lojda Ostina: Treba da pokažu odgovornst

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

13. 02. 2024. u 22:46

U SLUČAJEVIMA kao što je hospitalizacija američkog ministra odbrane Lojda Ostina, trebalo bi da postoji osećaj odgovornosti i dužnosti, jer ne govorimo o „banana republici“, već o državi koja ima nuklearno oružje i koja pretenduje da bude svetski hegemon, izjavio je zamenik sekretara Saveta bezbednosti RF Mihail Popov u intervjuu Izvestijama.

НИЈЕ У ПИТАЊУ БАНАНА РЕПУБЛИКА Руси се огласили о хоспитализацији Лојда Остина: Треба да покажу одговорнст

Foto: Tanjug/AP Photo/Roman Koksarov

- Lojd Ostin je nestao skoro dve nedelje, a niko nije znao gde se nalazi. Početkom januara u štampu je procurila informacija da se Ostin leči u bolnici i da ne rukovodi Pentagonom. Ne bih želeo da idem u detalje o navodnojdijagnozi - rekao je Popov.

Prema njegovim rečima, važno je napomenuti da su predsednik SAD Džozef Bajden, njegov savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven i drugi američki zvaničnici saznali za to što se dogodilo teknekoliko dana nakon što je ministar odbrane hospitalizovan.

- Razlog je jednostavan: očigledno, Lojd Ostin jednostavno nije želeo da uznemirava rukovodstvo i javnost zemlje tokom božićnih praznika zbog tako „sitne“ stvari - primetio je Popov.

- Jasno je da ministar odbrane više nije mlad i, verovatno, nije potpuno zdrava osoba, kao mnogi američki zvaničnici. Što si stariji, manje si zdrav. Ali u ovom slučaju, naprotiv, Treba pokazati odgovornosti i ispuniti službenu dužnost. Nije u pitanju „banana republika“, već država koja ima nuklearno oružje i stalno pretenduje na ulogu svetskoghegemona - naglasio je Popov.

Ostin (70) je 22. decembra primljen u nacionalni Vojni medicinski centar u Merilendu Volter Rid radi lečenja raka prostate.

U bolnicu se ponovo vratio 1. januara zbog nastalih komplikacija, među kojima su i urinarne infekcije.

Informacija o njegovoj hospitalizaciji otkrivena je tek četiri dana kasnije, a Pentagon u međuvremenu nije precizirao zbog čega je ministar zadržan na lečenju do 9. januara.

Pre nekoliko dana najavljeno je da će Ostin svedočiti pred Kongresom 29. februara u vezi s tim što nije otkrio svoju dijagnozu raka i naknadnu hospitalizaciju.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić