"DOSTA JE!" Tramp poručio partnerima SAD u NATO-u: Mora da se izjednači pomoć Ukrajini

Марија Стевановић
Marija Stevanović

13. 02. 2024. u 09:20

DRŽAVE-partneri Sjedinjenih Američkih Država u NATO-u moraju da povećaju udeo svojih izdvajanja za potrebe Ukrajine, u suprotnom Vašington će morati da stavi svoje interese na prvo mesto, izjavio je bivši američki predsednik Donald Tramp.

ДОСТА ЈЕ! Трамп поручио партнерима САД у НАТО-у: Мора да се изједначи помоћ Украјини

Foto: Tanjug/AP

„Naša pomoć Ukrajini veća je za 100 milijardi od pomoći zemalja NATO-a. Mi nemamo nikoga koga bi oni poštovali, a istovremeno, oni insistiraju na tome da plate mnogo manje od nas. Dosta je, NATO treba da izjednači nivo svojih troškova i oni će to učiniti, ako budu lepo zamoljeni“, napisao je Tramp na njegovoj mreži „Trut soušl“ (Truth Social).

Nekadašnji šef Bele kuće istakao je da je upravo on zaslužan za jačanje Alijanse poslednjih godina, a to, prema njegovim rečima, priznaju čak i njegovi protivnici u taboru demokrata.

„Kada sam poručio 20 zemalja koje nisu platile pravičan deo da moraju da plate, pripretivši im pritom prestankom vojne zaštite SAD, novac je potekao. Bio je to predivan prizor“, naglasio je Tramp.

On je izrazio uverenost da ako države partneri SAD u NATO-u odbiju da podignu nivo sopstvenih troškova za potrebe Kijeva, kako bi bili uporedivi sa pomoći Vašingtona, „najpre se moraju uzeti u obzir američki interesi“.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

USTALI PROTIV KURTIJEVOG TERORA: Veliki skup Srba u Kosovskoj Mitrovici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!