IMA POGINULIH U SUKOBU SA POLICIJOM: Potpuni haos na Haitiju - Pripadnici paravojne formacije ubijeni u razmeni vatre (FOTO)

Tanjug

08. 02. 2024. u 08:34

NAJMANjE pet agenata haićanskog BSAP-a, agencije za zaštitu koja se poslednjih godina pretvorila u paravojnu formaciju, ubijeni su u razmeni vatre sa nacionalnom policijom u prestonici Port o Prensu, saopštila je policija.

ИМА ПОГИНУЛИХ У СУКОБУ СА ПОЛИЦИЈОМ: Потпуни хаос на Хаитију - Припадници паравојне формације убијени у размени ватре (ФОТО)

Foto: Tanjug

Međutim, nacionalna policija Haitija nije dala informacije o mogućim žrtvama u njenim redovima.

Foto: Tanjug

 

Sukob koji se dogodio sinoć, usledio je, kako piše Rojters, posle nekoliko dana protesta koji su se održavali širom zemlje uoči 7. februara, do kada je aktuelni premijer Haitije Arijel Anri obećao da će se povući, i na dan kada predsednici te zemlje tradicionalno polažu zakletvu.

Anri, koji je preuzeo vlast posle ubistva poslednjeg predsednika Haitija 2021. godine, pre nešto više od godinu dana, u decembru 2022. godine, potpisao je neobavezujući sporazum prema kome je sa vlasti trebalo da se povuče do 7. februara 2024, ali je kasnije rekao da prethodno treba da se ponovo uspostave bezbednosni uslovi za održavanje slobodnih i poštenih izbora.

Foto: Tanjug

BONUS VIDEO:

OKRŠAJI NA JELISEJSKIM POLjIMA: Desetine uhapšenih u sukobima policije i demonstranata u Parizu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu