MIHAIL PODOLJAK U „RATU“ SA ZALUŽNIM I ZAPADOM: ”Neuspeh protivofanzive Oružanih snaga Ukrajine ostavio je gorak ukus, komanda je pogrešila”

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

02. 02. 2024. u 18:45

STVARNI neuspeh protivofanzive Oružanih snaga Ukrajine u leto-jesen 2023. godine već prepoznaju najodgovorniji predstavnici vlasti u Kijevu.

МИХАИЛ ПОДОЉАК У „РАТУ“ СА ЗАЛУЖНИМ И ЗАПАДОМ: ”Неуспех противофанзиве Оружаних снага Украјине оставио је горак укус, команда је погрешила”

Foto Tanjug/AP

Tako je savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine Mihail Podoljak rekao da je neuspeh protivofanzive ostavio „gorak ukus“.

Prema rečima ukrajinskog zvaničnika, komanda Oružanih snaga Ukrajine napravila je neke taktičke greške. Podoljak je još jedan razlog za fijasko ofanzivnih akcija ukrajinske vojske video u nestašici naoružanja i municije i po navici optuživao Zapad za nedovoljne zalihe.

U međuvremenu, diskusije o „taktičkim greškama“ komande vođene su upravo u pozadini pogoršanja odnosa i protuvrečnosti između predsednika Ukrajine Volodomira Zelenskog i glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine generala Valerija Zalužnog. Verovatno, kancelarija predsednika sada želi da Zalužnog učini „odgovornim“ zbog neuspeha protivofanzive, a da se istovremeno oslobodi opasnog konkurenta. Zalužni, inače, deluje približno na isti način, okrivljujući za neuspeh protivofanzive političko rukovodstvo koje nije uspelo da organizuje mobilizaciju građana i istovremeno je zaglibilo u korupciju.

Nedavno je šef vojne obaveštajne službe Ukrajine general-potpukovnik Kiril Budanov, rekao da će Oružane snage Ukrajine krenuti u novu protivofanzivu na proleće 2024. godine. Istina, nije jasno kako će to biti sprovedeno s obzirom na nedostatak artiljerijske municije i ljudstva, posebno onih sa određenim iskustvom u učešću u borbama, i vojnoj službi uopšte.

(TV Front)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!