NOVI ZEMLJOTRES U UN: Rusija optužila zemlju EU da je odgovorna za stravičan zločin

Novosti online

11. 01. 2024. u 10:10

PRAG je planirao da izbegne odgovornost za napade Oružanih snaga Ukrajine na Belgorod municijom koju su isporučili Česi, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja komentarišući sednicu Saveta bezbednosti koja je održana 30. decembra 2023. godine.

НОВИ ЗЕМЉОТРЕС У УН: Русија оптужила земљу ЕУ да је одговорна за стравичан злочин

Foto: Profimedia

- Veoma indikativno ponašanje Češke, koja se, pokušavajući da pobegne od odgovornosti za saučesništvo u terorističkom napadu u Belgorodu snabdevanjem municijom, plašila da se pojavi na sednici Saveta bezbednosti 30. decembra - rekao je on.

Prema rečima ruskog diplomate, to nije začuđujuće s obzirom na to da je „mnogo teže odgovarati pred očima svetske javnosti za smrt civila, nego se sakriti iza leđa starijih NATO kolega“.

- Bolje se ne ponašaju od 'civilizovanih demokratija’ ni međunarodne organizacije, koje sramotno ćute svaki put kada treba da se osude očigledni zločini Kijeva - dodao je Nebenzja.

Prema njegovim rečima, nije bilo nikakve jasne reakcije na teroristički napad osim uopštenih reči Sekretarijata UN.

Ranije je zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN Dmitrij Poljanski ukazao na kukavičluk i ograničenost Češke, koja je odbila da učestvuje na sednici Saveta bezbednosti UN, koju je Rusija sazvala na temu udara Oružanih snaga Ukrajine na Belgorod.

Kako je Poljanski rekao, Rusija je tražila učešće stalnog predstavnika Češke na sednici kako bi objasnio češke isporuke municije od koje ginu civili.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EGZOTIČNA PONUDA NA AFRIČKOM MEDITERANU: Ovo ne smete propustiti - cene nikad niže!