NOVI ZEMLJOTRES U UN: Rusija optužila zemlju EU da je odgovorna za stravičan zločin

Novosti online

11. 01. 2024. u 10:10

PRAG je planirao da izbegne odgovornost za napade Oružanih snaga Ukrajine na Belgorod municijom koju su isporučili Česi, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja komentarišući sednicu Saveta bezbednosti koja je održana 30. decembra 2023. godine.

НОВИ ЗЕМЉОТРЕС У УН: Русија оптужила земљу ЕУ да је одговорна за стравичан злочин

Foto: Profimedia

- Veoma indikativno ponašanje Češke, koja se, pokušavajući da pobegne od odgovornosti za saučesništvo u terorističkom napadu u Belgorodu snabdevanjem municijom, plašila da se pojavi na sednici Saveta bezbednosti 30. decembra - rekao je on.

Prema rečima ruskog diplomate, to nije začuđujuće s obzirom na to da je „mnogo teže odgovarati pred očima svetske javnosti za smrt civila, nego se sakriti iza leđa starijih NATO kolega“.

- Bolje se ne ponašaju od 'civilizovanih demokratija’ ni međunarodne organizacije, koje sramotno ćute svaki put kada treba da se osude očigledni zločini Kijeva - dodao je Nebenzja.

Prema njegovim rečima, nije bilo nikakve jasne reakcije na teroristički napad osim uopštenih reči Sekretarijata UN.

Ranije je zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN Dmitrij Poljanski ukazao na kukavičluk i ograničenost Češke, koja je odbila da učestvuje na sednici Saveta bezbednosti UN, koju je Rusija sazvala na temu udara Oružanih snaga Ukrajine na Belgorod.

Kako je Poljanski rekao, Rusija je tražila učešće stalnog predstavnika Češke na sednici kako bi objasnio češke isporuke municije od koje ginu civili.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!