KATRIN KOLONA: Francuska osuđuje rusko raketiranje ukrajinskih gradova

Tanjug

02. 01. 2024. u 20:12

FRANCUSKA je danas najoštrije osudila novi masivni talas ruskih raketnih i bespilotnih udara na Ukrajinu u kojima su najmanje četiri osobe poginule a 92 povređene u gradu Harkovu i regionu Kijeva.

КАТРИН КОЛОНА: Француска осуђује руско ракетирање украјинских градова

Foto Tanjug/AP

-Lansirajući skoro 100 projektila i desetine bespilotnih letelica širom Ukrajine četiri dana nakon udara neviđenih razmera koji je doveo do najmanje 39 žrtava, Rusija nastavlja svoju strategiju terora usmerenu na uništavanje civilne infrastrukture Ukrajine, kako bi oslabila otpornost ukrajinskog naroda tokom druge zime sukoba, navodi se u saopštenju na zvaničnom sajtu francuskog Ministarstva spoljnih poslova.

Kako se dodaje, samo Rusija snosi odgovornost za ovu eskalaciju, koja nema nikakvog opravdanja i koja prvenstveno pogađa civile.

Šefica francuska diplomatije Katrin Kolona istakla je da će Francuska i dalje blisko sarađivati sa partnerima na pružanju pomoći Ukrajini u legitimnoj odbrani.

U saopštenju se dodaje da će Francuska nastaviti da podržava ukrajinske sudove i Međunarodni krivični sud u borbi protiv nekažnjivosti za zločine koje je počinila Rusija.

ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (4)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024