ZEMLJOTRES U NJUJORKU: Vatrogasci dobili dojavu o eksplozijama

Tanjug

02. 01. 2024. u 19:13

SLUŽBA za vanredne situacije u Njujorku je danas odgovorila na poziv stanovnika Ruzvelt ajlenda, koji su prijavili potres i "manje eksplozije", a za koje se sumnja da je bio zemljotres jačine 1,7 stepeni po Rihterovoj skali, prenose američki mediji.

ЗЕМЉОТРЕС У ЊУЈОРКУ: Ватрогасци добили дојаву о експлозијама

Foto Tanjug/AP

Nadležne službe, koje su izašle na teren i pretražile teren, uključujući nekoliko zgrada, nisu pronašle uzrok ovih dojava upućenih nešto pre 6 sati ujutro po lokalnom vremenu, prenosi En-Bi-Si.

Policija Njujorka je saopštila da se "sumnja da je strujni transformator možda izazvao incident".

Potencijalne eksplozije izazvale su nestanke struje u Ruzvelt ajlendu, preneo je Ej-Bi-Si. Američki zvaničnici su saopštili da se sumnja da je zemljotres jačine 1,7 stepeni Rihterove skale uzbunio stanovnike Ruzvelt ajlenda i da je izazvao jutrošnji nestanak struje.

Geološki zavod SAD izvestio je o zemljotresu u blizini Astorije u Kvinsu,a za sada nema izveštaja o šteti ili povređenima. Zemljotres je prijavljen u 5:45 ujutro po lokalnom vremenu , u isto vreme kada su stigli pozivi sa Ruzvelt ajlenda i okolnih oblasti, a stanari ovih delova Njujorka saopštili su za američke medije da ih je probudila jaka buka i da su osetili da se zgrade u kojima žive "tresu". 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)