BRITANCI SE PRAVDAJU ZBOG TOGA ŠTO NISU GLASALI ZA PREKID VATRE: Rezolucija ne osuđuje zločine koje je Hamas počinio

Novosti onlajn

09. 12. 2023. u 10:56

MISIJA Velike Britanije pri Ujedinjenim nacijama saopštila je da ta zemlja ne može da glasa o rezoluciji o prekidu vatre u Gazi koja "ne osuđuje zločine koje je Hamas počinio nad nedužnim izraelskim civilima 7. oktobra".

БРИТАНЦИ СЕ ПРАВДАЈУ ЗБОГ ТОГА ШТО НИСУ ГЛАСАЛИ ЗА ПРЕКИД ВАТРЕ: Резолуција не осуђује злочине које је Хамас починио

Foto: Tanjug/AP

 aopštenje je objavljeno nakon što je Velika Britanija u petak bila uzdržana prilikom glasanja u SB UN o rezoluciji kojom se poziva na hitan prekid vatre u Pojasu Gaze.

Velika Britanija je dodala da je "ozbiljno zabrinuta" zbog humanitarne situacije u Gazi i da smrt civila i raseljavanje u Pojasu Gaze ne mogu biti nastavljeni, prenosi Si-En-En.

- Izrael treba da bude u stanju da se pozabavi pretnjom koju predstavlja Hamas i to treba da uradi na način koji poštuje međunarodno humanitarno pravo, tako da se takav napad nikada više ne bi mogao ponoviti - navedeno je u saopštenju.

Za rezoluciju na koju su SAD stavile veto glasalo je 13 zemalja. U nacrtu rezolucije, koji su predstavili Ujedinjeni Arapski Emirati, poziva se na "trenutni humanitarni prekid vatre", kao i na "trenutno i bezuslovno oslobađanje svih talaca" i "obezbeđivanje humanitarnog pristupa".

BONUS VIDEO: VAZDUŠNI NAPAD NA STAMBENI KOMPLEKS - Izraelci bombardovali stambene zgrade u Kan Junisu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)