UNIŠTENO VIŠE OD 400 KOMADA OPREME IDF: Žestoke borbe Hamasa i izraelske vojske u Kan Junisu

Novosti online

08. 12. 2023. u 01:11

IZRAELSKE odbrambene snage (IDF) nalaze se u centru glavnog grada u južnom Pojasu Gaze, Kan Junisa, i okružuju dom najvišeg lidera Hamasa Jahje Sinvara, za kojeg se smatra da se krije pod zemljom.

УНИШТЕНО ВИШЕ ОД 400 КОМАДА ОПРЕМЕ ИДФ: Жестоке борбе Хамаса и израелске војске у Кан Јунису

Foto tviter/@ftounifatima

Američki zvaničnik rekao je za En-Bi-Si njuz da Izrael razmatra mogućnost da preplavi mrežu tunela militantne grupe morskom vodom kako bi ih onesposobio.

Palestinski civili beže od borbi na nagovor Izraela, ali stanovnici i humanitarne grupe upozoravaju da nema bezbednih mesta i da postoji veliki nedostatak zaliha.

Borci Hamasa su potpuno ili delimično uništili najmanje 410 jedinica izraelske vojne opreme u Pojasu Gaze, rekao je član političkog biroa Hamasa Osama Hamdan.

-Dokumentovano je da je od početka agresije na Pojas Gaze više od 410 jedinica cionističke vojne opreme potpuno ili delimično uništeno, desetine vojnika i oficira okupacione vojske i komandanata brigada je ubijeno, rekao je Hamdan u saopštenju na Telegramu.

Abu Ubaida, portparol brigade Iz ad Din el Kasam, vojnog krila Hamasa, rekao je da su brigade potpuno ili delimično uništile 135 jedinica izraelske vojne opreme u poslednja tri dana. IDF je 1. decembra optužila Hamas za kršenje primirja i objavila da ponovo pokreće vojne operacije u Pojasu Gaze.

Palestinske vlasti okrivile su SAD za nastavak izraelske agresije. Televizija Al Hadat javila je da je broj poginulih u Pojasu Gaze premašio 17.000 otkako su tenzije počele da eskaliraju.

BONUS VIDEO - EKSPLOZIJE ODJEKUJU GAZOM: Zgrade se ruše kao kule od karata - Osveta Izraela je u toku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!