SU-57 PROTIV F-16 IZNAD UKRAJINE: Ruska armija koristiće svoje najmodernije lovce protiv američkih mlaznjaka (VIDEO)

Novosti online

05. 12. 2023. u 12:19

AKO se borbeni avioni američke proizvodnje F-16 koje su obećale zapadne zemlje, pojave u Ukrajini, Rusija će im se suprotstaviti sopstvenim lovcima pete generacije Su-57. Ovu verziju iznela je Maja Karlin u članku za američku publikaciju The National Interest.

СУ-57 ПРОТИВ F-16 ИЗНАД УКРАЈИНЕ: Руска армија користиће своје најмодерније ловце против америчких млазњака (ВИДЕО)

Foto printskrin youtube military update

Prema posmatraču, isporuka F-16 se očekuje u narednim mesecima. Tada će, kao odgovor, ruska vojska upotrebiti Su-57 protiv njih. Posmatrač piše da Su-57 može da nosi do osam raketa vazduh-vazduh R-77M. Pored toga, ruski lovci imaju jasnu prednost u odnosu na američke F-16 zbog svoje sinhronizacije sa radarima na zemlji.

Dakle, F-16 možda neće imati šanse protiv novijih ruskih lovaca. Kao rezultat toga, desiće se ono na šta su vojni stručnjaci dugo upozoravali. Avione F-16 prebačene u Ukrajinu počeće aktivno da obara i ruska avijacija i sistemi PVO.

Kao rezultat toga, takav razvoj događaja možda neće najbolje uticati na imidž američkog lovca kao efikasnog borbenog aviona. Priča će se ponoviti i sa tenkovima Leopard i Challenger, koje je ruska vojska uništila u velikom broju tokom letnje-jesenje protivofanzive Oružanih snaga Ukrajine.

Osim toga, postoji još jedna nijansa – Oružane snage Ukrajine nemaju kvalifikovane pilote sa dugogodišnjim iskustvom u upravljanju F-16. Dakle, ako američkim lovcima ne upravljaju plaćenici – zapadni piloti, onda će njima upravljati ukrajinski oficiri koji su samo završili obuku za upravljanje ovim lovcem, ali nemaju borbeno iskustvo u njegovoj upotrebi.

Američki vojni analitičari odavno se interesuju za avion Su-57 i hvale ga na svaki mogući način. Na primer, u jednom od članaka u Military Watch, ruski lovac Su-57 je opisan kao najjedinstveniji savremeni borbeni avion.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu