SUD NAREDIO TEKSASU: Mora da otkloni rečnu barijeru za migrante

Tanjug

01. 12. 2023. u 23:04

AMERIČKI apelacioni sud danas je doneo presudu po kojoj je Teksas dužan da ukloni plutajuću barijeru dugačku 305 metara u reci Rio Grande, koja je služila da spreči migrante da ilegalno uđu u SAD.

СУД НАРЕДИО ТЕКСАСУ: Мора да отклони речну баријеру за мигранте

Foto: EPA

Peti apelacioni sud SAD sa sedištem u Nju Orleansu je odlukom 2 naprema 1 odbio zahtev Teksasa, kojim tradicionalno upravlja Republikanska partija, da poništi odluku saveznog sudije da se skloni niz plutača postavljenih blizu Igl Pasa u toj saveznoj državi, preneo je Rojters.

Sud je zaključio da je taj deo reke pogodan za plovidbu, što zahteva da Inžinjerski korpus američke vojske izda dozvolu za izgradnju barijere.

Odluka predstavlja pobedu za demokratsku administraciju predsednika Džozefa Bajdena, nakon koje je guverner Teksasa, republikanac Greg Abot izjavio da je Bajden previše popustljiv kada je u pitanju sigurnost granica, navodi Rojters.

Osim rečne barijere, Abot je pokušao da spreči prelazak migranata koristeći žice od žileta postavljene uz obalu, a u četvrtak je pokušaj Teksasa da spreči vladu da sruši zid odbacio federalni sudija.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POGINUO MUŠKARAC: Automobilom se zakucao u ogradu Bele kuće, tajna služba hitno pokrenula istragu (VIDEO)