POGLEDAJTE - IRANSKI DRON IZNAD AMERIČKOG NOSAČA AVIONA: Teheran snimio celu borbenu grupu koja je uplovila u Persijski zaliv (VIDEO)

Novosti online

28. 11. 2023. u 20:53

ISLAMSKA Republika Iran objavila je snimak iz bespilotne letelice iz Persijskog zaliva na kojoj se vidi Udarna grupa nosača aviona UGN-2. koja je u nedelju 26. novembra prošla kroz Ormuz.

ПОГЛЕДАЈТЕ - ИРАНСКИ ДРОН ИЗНАД АМЕРИЧКОГ НОСАЧА АВИОНА: Техеран снимио целу борбену групу која је упловила у Персијски залив (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Iranci za sad nisu naveli koji tip izviđačkog drona je korišten, ali postoji pretpostavka da je u pitanju “Moher” izviđačko bespilotna letelica čija maketa je nedavno prikazana na Sajmu naoružanja u Beogradu.

Na objavljenom snimku se vidi trenutak prolaska nosača aviona, raketne krstarice i raketnih razarača i francuske fregate koja se nalazi u pratnji ove grupe plovila koja će u narednom periodu provesti u patroli Persijskom zalivu.

Iran je saopštio da su posade brodova komunicirale sa iranskim vlastima i da nije bilo nikakvog narušavanja teritorijalnih voda Irana.

Kako je izgledao ulazak u Persijski zaliv pogledajte u video snimku:

Prilikom ulaska u Persijski zaliv nosač aviona pratili su: USS Dwight D. Eisenhower (CVN 69), raketna krstarica USS Philippine Sea (CG 58), raketni razarači USS Gravely (DDG 107) iUSS Stethem (DDG 63).

Ono što je zanimljivo jeste da je pratnja ovoj udarnoj grupi i francuska fregata Languedoc (D 653).

Iran je inače zbog dolaska ove udarne grupe nosača aviona u Persijski zaliv podigao uzbunu u raketnim bazama duž cele svoje obale uz uzbunu da rakete budu spremne za potapanje ovih brodova u slučaju većeg angažovanja američke mornarice.

(TV Front)

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)