NATO ŠAMAR UKRAJINI: Propast kontraofanzive Kijeva pokazuje da se Rusija ne sme potcenjivati (VIDEO)

Novosti online

27. 11. 2023. u 16:07

NESPOSOBNOST Ukrajine da pomeri liniju fronta, čak i uz obimnu pomoć NATO-a, potvrđuje da se Rusija ne sme potcenjivati.

НАТО ШАМАР УКРАЈИНИ: Пропаст контраофанзиве Кијева показује да се Русија не сме потцењивати (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

Severnoatlantska alijansa je, ipak, dužna da nastavi da podržava Kijev, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

-Vidimo da Ukrajinci, čak i uz znatnu pomoć zemalja NATO-a, za godinu dana nisu uspeli da pomere liniju fronta. To samo potvrđuje činjenicu da se Rusija ne sme potceljivati. Njihova industrija je prebačena u ratni režim, sposobni su da snabdevaju armiju municijom i tehnikom. To je omelo Ukrajinu da postigne teritorijalne uspehe koje smo očekivali, izjavio je Stoltenberg na konferenciji za novinare uoči samita ministara spoljnih poslova zemalja-članica NATO-a 28. i 29. novembra u Briselu.

-Ipak, budite uvereni da će signal od zemalja NATO-a nakon susreta šefova diplomatije i predstojećeg samita NATO-a u Vašingtonu (sledeće godine) biti da stojimo na strani Ukrajine, rekao je Stoltenberg.

Generalni sekretar NATO-a je, takođe, istakao da je Ukrajina od članica te alijanse dobijala samo potpuno savremene vidove naoružanja.

-Ukrajini je isporučivano veoma savremeno oružje, pre svega, krstareće rakete, rekao je Stoltenberg komentarišući tvrdnje da su Kijevu potrebne isporuke savremenog oružja radi uspeha na bojnom polju.

Stoltenberg je naglasio da su zemlje NATO-a spremne da nastave da isporučuju oružje Kijevu.

On je, takođe, konstatovao da često nije dovoljno samo isporučiti oružje armnji neke zemlje kako bi ono bilo efikasno, već da je potrebno i da to oružje bude kompatibilno s drugim vidovima naoružanja u arsenalu te zemlje.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)