UPRKOS SANKCIJAMA: Medvedev - Domaća proizvodnja dostojno zamenila strane firme

Novosti online

13. 11. 2023. u 18:02

KADA je napustio Rusiju strani biznis pretrpeo je teške gubitke i ostao bez reputacije, a ruski preduzetnici su dokazali da mogu da se nose sa ovim problemom i zamene proizvodnju odlaskom stranaca, kaže zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

УПРКОС САНКЦИЈАМА: Медведев - Домаћа производња достојно заменила стране фирме

Foto: Profimedia/Mikhail Tereshchenko/ilustracija

- Živimo u teškom vremenu. Od početka Specijalne vojne operacije su nam organizovali tehnološku blokadu. Nekoliko velikih stranih kompanija se povuklo sa našeg tržišta tako podnevši gubitke i izgubivši reputaciju. Nadamo se da će na njihovo mesto uskoro doći naše domaće strukture. U proteklih godinu i po dana su dokazali da mogu da reše mnoge probleme - objašnjava Medvedev govoreći na sednici Upravnog odbora.

Zapadne zemlje su pokušavale i pokušavaju da dugoročno blokiraju Rusiju u polju nauke, ali ni to im ne polazi za rukom, dodaje Medvedev. Uprkos pritiscima sankcija, Rusija je uspela da spreči masovni odlazak naučnika.

Rusija je u velikoj meri uspela da oslabi uticaj sankcija i nastavi svoj razvoj, zaključuje bivši predsednik zemlje.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME ZA PROMENE, ZAVRŠIĆU GODINE RATA: Spuštena zavesa na Republikansku konvenciju u Viskonsinu, Tramp izneo ciljeve za novi mandat