(UZNEMIRUJUĆI SNIMAK) BOLNICE PONOVO NA UDARU IZRAELSKIH BORBENIH AVIONA: Potresni prizori u Gazi, deca uplakana, krv na sve strane

Novosti online

10. 11. 2023. u 10:42

IZRAELSKI ratni avioni izveli su u četvrtak tokom noći nekoliko napada na bolnice u Gazi, uključujući Al Šifu, glavnu bolnicu u opkoljenoj enklavi.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМАК) БОЛНИЦЕ ПОНОВО НА УДАРУ ИЗРАЕЛСКИХ БОРБЕНИХ АВИОНА: Потресни призори у Гази, деца уплакана, крв на све стране

Foto: Tanjug/AP Photo

Zvanična palestinska novinska agencija Vafa javila je da je bolnica Al Šifa bila pod teškim bombardovanjem, i tom prilikom je smrtno stradalo najmanje šest Palestinaca, s tim da je bilo i ranjenih.

Izraelska vojska nastavlja i danas sa napadima na bolnicu Al Šifa, navodeći da se u njoj nalazi vojno vođstvo Hamasa, što palestinska grupa oštro negira.

Potresne i uznemirujuće prizore iz ove bolnice zabeležio je novinar Ahmed Hijazi, koji se nalazi u Pojasu Gaze od samog početka izbijanja sukoba. Video možete pogledati klikom na ovaj LINK.

Osim ogromne štete u ovoj bolnici, kao posledica vazdušnih napada Izraela izbio je požar u prizemlju pedijatrijske bolnice Al Rantisi, saopštilo je Ministarstvo zdravlja sa sedištem u Gazi.

Vafa takođe javlja da je indonežanska bolnica, severno od Gaze, pod udarom teških izraelskih vazdušnih napada, što je izazvalo paniku među medicinskim osobljem, pacijentima i raseljenim ljudima koji su zbrinuti unutar bolnice.

Bolnica Al Avda u severnoj Gazi je postala meta izraelskih vazdušnih napada, u kojima su ranjena dva lekara, a uništena su dva vozila hitne pomoći.

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA: Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)