"BLAŽEN JE ONAJ KOJI VERUJE": Lavrov o Bajdenovoj veri da će Ukrajina vratiti izgubljene teritorije

Novosti online

09. 11. 2023. u 10:45

ŠEF ruske diplomatije Sergej Lavrov prokomentarisao je rečima „blažen je onaj koji veruje“ izjavu koordinatora za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džona Kirbija da američki predsednik Džozef Bajden veruje da će Ukrajina „povratiti teritorije“.

БЛАЖЕН ЈЕ ОНАЈ КОЈИ ВЕРУЈЕ: Лавров о Бајденовој вери да ће Украјина вратити изгубљене територије

FOTO: Tanjug/AP

- Kod nas se u narodu kaže: ‘Blažen je onaj koji veruje’- istakao je ministar u intervjuu u programu „Moskva. Kremlj. Putin“, čiji je deo novinar Pavel Zarubin objavio na svom Telegram kanalu.

Govoreći o izjavi ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog o novoj kontraofanzivi, ruski ministar je istakao da je „Zelenskog teško komentarisati“.

- On je, između ostalog, izjavio da ako prestanu da mu pružaju pomoć, nastaviće da se bori sam. Po mom mišljenju, sve je očigledno - dodao je Lavrov.

Prethodno je koordinator Bele kuće za pitanja strateške komunikacije Džon Kirbi izjavio da predsednik SAD Džozef Bajden i dalje veruje u mogućnost da će Ukrajina povratiti izgubljene teritorije uprkos propaloj kontraofanzivi.

Ranije je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio da će Oružane snage Ukrajine nastaviti sa pokušajima kontraofanzive i 2023. i 2024. godine.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)