STIGAO PUTIN, SLEDE PREGOVORI: Redovno se čuju telefonom, a sad ga je Tokajev dočekao na aerodromu (FOTO)

Novosti onlajn

09. 11. 2023. u 07:27

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin stigao je danas u Kazahstan, u kojem će održati sastanak sa predsednikom te zemlje Kasimom Žomartom Tokajevom i učestvovati u devetnaestom Forumu za međuregionalnu saradnju Rusije i Kazahstana.

СТИГАО ПУТИН, СЛЕДЕ ПРЕГОВОРИ: Редовно се чују телефоном, а сад га је Токајев дочекао на аеродрому (ФОТО)

Foto: Tanjug/Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Kako pišu "RIA Novosti", kazahstanski lider dočekao je Putina na aerodromu. 

Predsednici će prvo održati sastanak u uskom formatu, nakon čega će uslediti "detaljni rusko-kazahstanski pregovori". Očekuje se da će biti potpisani novi dokumenti, a lideri će se nakon svega obratiti i javnosti. 

Prema rečima Kremlja, očekuje se razgovor o investicijama, saradnji u raznim oblastima, ali i regionalnim i međunarodnim problemima. Biće reči i o saradnji u okviru različitih saveza i organizacija evroazijskog prostora. 

Foto: Tanjug/Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Putin i Tokajev će se preko video-veze, takođe, uključiti na pomenuti 19. Forum za međuregionalnu saradnju Rusije i Kazahstana, čija je tema ovaj put: "Poljoprivreda - osnova jake ekonomije". 

Današnji susret dvojice lidera biće peti po redu ove godine, a dva lidera redovno razgovaraju i telefonom, podseća TASS.

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA - Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)