STIGAO PUTIN, SLEDE PREGOVORI: Redovno se čuju telefonom, a sad ga je Tokajev dočekao na aerodromu (FOTO)

Novosti onlajn

09. 11. 2023. u 07:27

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin stigao je danas u Kazahstan, u kojem će održati sastanak sa predsednikom te zemlje Kasimom Žomartom Tokajevom i učestvovati u devetnaestom Forumu za međuregionalnu saradnju Rusije i Kazahstana.

СТИГАО ПУТИН, СЛЕДЕ ПРЕГОВОРИ: Редовно се чују телефоном, а сад га је Токајев дочекао на аеродрому (ФОТО)

Foto: Tanjug/Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Kako pišu "RIA Novosti", kazahstanski lider dočekao je Putina na aerodromu. 

Predsednici će prvo održati sastanak u uskom formatu, nakon čega će uslediti "detaljni rusko-kazahstanski pregovori". Očekuje se da će biti potpisani novi dokumenti, a lideri će se nakon svega obratiti i javnosti. 

Prema rečima Kremlja, očekuje se razgovor o investicijama, saradnji u raznim oblastima, ali i regionalnim i međunarodnim problemima. Biće reči i o saradnji u okviru različitih saveza i organizacija evroazijskog prostora. 

Foto: Tanjug/Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Putin i Tokajev će se preko video-veze, takođe, uključiti na pomenuti 19. Forum za međuregionalnu saradnju Rusije i Kazahstana, čija je tema ovaj put: "Poljoprivreda - osnova jake ekonomije". 

Današnji susret dvojice lidera biće peti po redu ove godine, a dva lidera redovno razgovaraju i telefonom, podseća TASS.

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA - Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!