AMERIKA - KOREN ZLA: Lavrov u jednoj rečenici objasnio celu politiku Zapada

Novosti online

05. 11. 2023. u 11:10

POLITIKA Zapada zapravo nema dvostruke standarde, oni se drže samo jednog – "mi smo glavni i šta hoćemo – to i radimo, gde ne možemo da dobijemo rezultate, destabilizovaćemo situaciju i loviti ribu u mutnoj vodi", izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov govoreći o politici zapadnih zemalja.

АМЕРИКА - КОРЕН ЗЛА: Лавров у једној реченици објаснио целу политику Запада

Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool/Shutterstock/Ilustracija

- Svi avanturistički pohodi SAD van njenih granica od 1950-ih godina nemaju nijedan pozitivan ishod – da su Amerikanci stvarno doneli dobro državi ili regionu u čiju su se unutrašnju politiku umešali - naveo je Lavrov.

Ovo još jednom potvrđuje da je cilj Vašingtona da sve uništi i da onda čeka da neko ponovo dođe i moli za pomoć u dolarima koje ovaj pak štampa u ogromnim količinama, dodao je Lavrov.

- Oni koji traže pomoć od SAD treba da se sete bolnog iskustva svih lidera država u kojima je Vašington igrao neku ulogu, lidera koji su polagali nade u SAD. Čim se situacija menjala, SAD su bez griže savesti odbacivale te lidere i počinjale novu etapu sebične politike - objasnio je ruski ministar.

Mnogo je načina za uništavanje "korena zla", ne mora se čupati, postoje hemikalije koje mogu da pomognu, rekao je Lavrov u vezi sa izjavom Vladimira Putina da su SAD "koren svakog zla".

Predsednik Rusije je možda prvi put upotrebio termin "koren zla" u kontekstu SAD, ali zaključak i procenu da je Sjedinjenim Državama glavni cilj destabilizacija bilo kog regiona u svetu, gde god imaju koristi, nije prvi put izrečen, istakao je Lavrov za emisiju "Moskva. Kremlj. Putin".

- 'Hemikalije' neka svako shvati onako kako mu to obrazovanje i znanje dozvoljava, ja sam to rekao metaforički - kaže Lavrov upitan da li će ljudi pomisliti da poziva na primenu hemijskog oružja.

(RT Balkan)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)