ANTONOV UPOZORAVA: Amerika sprovodi frontalni napad na Rusiju

Novosti online

03. 11. 2023. u 08:50

SJEDINjENE Američke Države sprovode frontalni napad na Rusiju, kaže ambasador Ruske Federacije u SAD Anatolij Antonov.

АНТОНОВ УПОЗОРАВА: Америка спроводи фронтални напад на Русију

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Vidimo frontalnu ofanzivu na Rusiju od sfere politike i ekonomije pa do pitanja ljudskih prava. U suštini, svuda pokušavaju da spreče razvoj naše zemlje i da ne dopuste povećanje blagostanja običnih ljudi - rekao je Antonov.

Prema rečima ambasadora, američke sankcije protiv Moskve su haotične i one nemaju zdravog smisla, a njihov "zadatak je jedan: da nas ubodu i nije bitno što je šteta od takvih akcija mnogo veća za zapadne države nego za Rusiju".

SAD imaju cilj da pokolebaju unutrašnje jedinstvo Rusije, a usput "Amerikanci nastavljaju da kidaju poslednje niti, koje mnogim zapadnim državama omogućavaju da 'plivaju'", prenele su "RIA Novosti". 

Komentar ambasadora usledio je nakon jučerašnje odluke Vašingtona da još jednom proširi sankcioni spisak protiv Moskve. Ovaj put, na spisku se našlo još 37 fizičkih lica, a u pitanju su osobe koje su ne samo iz Rusije, već i iz Irske, Švedske, UAE, Turske, sa Kipra i iz drugih zemalja. Uvedene su i nove mere protiv pravnih lica, ukupno više od 190 firmi iz različitih država. 

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: SUSRET O KOME SE PRIČA: Putin pokazuje Kim Džong Unu nove objekte na kosmodromu "Vostočni"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)