PALE NOVE ODLUKE: Bajdenova administracija pokreće prvu strategiju

Tanjug

02. 11. 2023. u 00:16

ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džoa Bajdena razviće prvu nacionalnu strategiju za borbu protiv islamofobije, saopštila je danas Bela kuća.

ПАЛЕ НОВЕ ОДЛУКЕ: Бајденова администрација покреће прву стратегију

Tanjug

Kako je navela portparolka Bele kuće Karin Žan-Pjer, u inicijativu će biti uključeni i kongresmeni, grupe za zastupanje i drugi lideri zajednica kako bi, predvođeni Savetom za unutrašnju politiku i Savetom za nacionalnu bezbednost, razvili strategiju za suprotstavljanje "pošasti islamofobije i mržnje u svim njenim oblicima“.

- Predsednik, potpredsednik i cela naša administracija nastaviće da rade na tome da osiguraju da svaki Amerikanac ima slobodu da živi svoj život bezbedno i bez straha za to kako se mole, u šta veruju i ko su - objasnila je Žan-Pjer u saopštenju objavljenom na sajtu Bele kuće.

Kako je naglasila, muslimani u Americi i oni za koje se smatra da su muslimani, kao što su Arapi i Siki, predugo su trpeli nesrazmerno veliki broj napada podstaknutih mržnjom i drugih diskriminatornih incidenata.

- Svi žalimo zbog nedavnog varvarskog ubistva Vadea el Fajume, šestogodišnjeg palestinsko-američkog muslimanskog dečaka i brutalnog napada na njegovu majku u njihovoj kući nedaleko od Čikaga. U saopštenju se navodi da je ova objava najnoviji korak u okviru prošlogodišnje direktive predsednika Bajdena da se uspostavi međuagencijska grupa za povećanje i bolju koordinaciju napora američke vlade da se suprotstavi islamofobiji, antisemitizmu i srodnim oblicima pristrasnosti i diskriminacije u Sjedinjenim Državama.

BONUS VIDEO: TRAMP ILI BAJDEN - Koje države odlučuju pobednika?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu