TERORISTA IZ BRISELA IMAO POMAGAČA? Uhapšen Tunišanin za koga se sumnja da je povezan sa napadom

Novosti Onlajn

26. 10. 2023. u 21:13

BELGIJSKA policija uhapsila je državljanina Tunisa, koji živi u Tervurenu, zbog sumnje da je pomagao Abdesalemu Lasudu, koji je prošle sedmice u Briselu ubio dvoje državljana Švedske.

ТЕРОРИСТА ИЗ БРИСЕЛА ИМАО ПОМАГАЧА? Ухапшен Тунишанин за кога се сумња да је повезан са нападом

FOTO: Tanjug/AP

Uhapšeni se tereti da je Lasudu omogućio da nabavi automatsko oružje, iz kojeg je ubio dvoje ljudi.

Lamjeda K. (44) policija je uhapsila juče, i već danas je dao iskaz u tužilaštvu. On negira da je na bio koji način pomagao Lasudu i bio umešan u teroristički napad.

Lamjed K. se tereti za pokušaj ubistva i terorističke akte.

Navodno su se Lamjed i Lasud fotografisali sa automatskim oružjem neposredno pre terorističkog napada 16. oktobra.

Lamjed je, kako pišu lokalni mediji, slao šifrovane poruke Lasudu u danima pre napada i navodno je slagao policiju kada su ga pitali da li je ikada sa teroristom bio u kontaktu.

U ovom trenutku nema direktnih dokaza da je Lamjed dao Lasudu oružje, a policija je obavila pretres stana i drugih objekata koje osumnjičeni koristi.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: PRINUDNO SLETANjE AVIONA NA NjIVU: Svi putnici su preživeli

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu