MOSKVA PODRŽAVA PROPAGANDU KOJU PALESTINCI ŠIRE: Izraelski političar Amir Vajtmen zapretio Rusiji

Novosti onlajn

23. 10. 2023. u 18:24

IZRAELSKI političar Amir Vajtmen zapretio je Rusiji navodeći da je Moskva podržala propagandu koju Palestinci šire o izraelskom narodu.

МОСКВА ПОДРЖАВА ПРОПАГАНДУ КОЈУ ПАЛЕСТИНЦИ ШИРЕ: Израелски политичар Амир Вајтмен запретио Русији

Foto: Printskrin Twitter/@AnibalGarzon

- Završićemo ovaj rat. Pobedićemo jer smo jači. Rusija će nakon ovoga platiti cenu, verujte mi, Rusija će platiti cenu - rekao je Vajtmen.

Amir Vajtmen je šef libertarijanskog kluba u partiji Likud izraelskog premijera Benjamina Netanijahua i veoma uticajan političar u ovoj zemlji koji se pojavio na ruskoj državnoj mreži RT i govorio o sukobu Izraela i palestinskog Hamasa.

Vajtmen je govoreći o tvrdnjama da je Izrael bombardovao bolnicu Al Ahli u gradu Gazi kritikovao Rusiju, zbog kako navodi, širenja propagande protiv njegovog naroda.

Političar je potom zapretio Rusiji i najavio da će Izrael pomoći Ukrajini. 

- Rusija podržava neprijatelje Izraela. Rusija podržava naciste koji žele da počine genocid nad nama i Rusija će platiti cenu. Nećemo zaboraviti što radite. Nećemo zaboraviti. Pobrinućemo se da Ukrajina pobedi. Pobrinućemo se da platite cenu za ono što učinili ste vi kao Rusija. Zapamtite šta sam rekao. Platićete cenu. Da li vam je to jasno – poručio je Vajtmen veoma agresivnim i povišenim tonom.

Pretnje koje izneo Amir Vajtmen aktuelizovale su priču o ulozi Izraela u sukobu Ukrajine i Rusije za koju je, po svemu sudeći, malo ko znao.

Nekoliko dana nakon napada Hamasa na Izrael, komandant specijalnih snaga Ahmat Apti Alaudinov izneo je informacije o prisustvu izraelskog vojnog osoblja u Ukrajini na ruskom Prvom kanalu.

Kako je naveo veliki broj izraelskih oficira i vojnika napustio je Ukrajinu nakon napada Hamasa na Izrael.

- Neki od njih su služili kao instruktori, drugi direktno u specijalnim snagama. Ovi borci, ispostavilo se, zbog najnovije situacije u Izraelu bivaju vraćeni u domovinu - rekao je on odgovarajući na pitanje da li palestinsko-izraelski sukob utiče na situaciju u Ukrajini.

Alaudinov dodaje da se informacije o Izraelcima u Ukrajini „neće pojaviti za jedan, dva ili tri dana“, ali je analiza događaja pokazala da ih je tamo „veoma veliki broj“. Takođe je napomenuo da bi njihov odlazak mogao da utiče i na moral ukrajinske vojske.

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA: Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)