STIGLI SU PREKASNO I NEUPOTREBLJIVI SU: Zelenski je obavešten o novom problemu Oružanih snaga Ukrajine

P. Z. S. / ria.ru

22. 10. 2023. u 22:44

AMERIČKI tenkovi Abrams nisu pogodni za borbu u operacijama na ukrajinskom bojištu, piše Merkur.

СТИГЛИ СУ ПРЕКАСНО И НЕУПОТРЕБЉИВИ СУ: Зеленски је обавештен о новом проблему Оружаних снага Украјине

Foto: Profimedia


-Analitičari su odavno identifikovali niz Abramsovih karakteristika koje čine američki tenk nepodesnim za borbu u Ukrajini, navodi se u materijalu, a prenosi Merkur.

Predsednik Vladimir Zelenski je upozoren da, između ostalog, ovaj model možda neće moći da izdrži mostove koji se nalaze u regionu zbog prevelike težine. Autor članka je primetio da Abrams takođe ima veliku potrošnju goriva, a u borbenim uslovima može doći do problema sa obezbeđivanjem stalnog snabdevanja.

-Neki zapadni eksperti i ukrajinski zvaničnici veruju da obim, vremenski i logistički problemi trenutno neće dozvoliti postizanje očekivanog efekta u Ukrajini, dodao je on.

Osim toga, američka vozila su prekasno isporučena ukrajinskim trupama i više neće moći značajno da utiču na borbe zbog blatnjavih puteva i približavanja zime, ističe se u članku.

Bela kuća je ranije potvrdila da je prva serija Abramsa stigla u Ukrajinu, a SAD nameravaju da isporuče ukupno 31 tenk. Istovremeno, kako je objavio Vall Street Journal, ukrajinski zvaničnici smatraju da isporuka Abramsa neće moći da promeni situaciju na frontu. Šef ukrajinske obaveštajne službe Kiril Budanov je takođe priznao da ovi tenkovi na liniji fronta „neće dugo trajati“.

Ruski predsednik Vladimir Putin, govoreći o nemačkim tenkovima Leopard i borbenim vozilima pešadije „Bredli“ američke proizvodnje koji su prethodno isporučeni Kijevu, istakao je da „gore lepo“.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)