PSIHOLOŠKI RAT PROTIV ZAPADA: Pretnja čak i nuklearnom centru u Grenoblu, dojave dvorcu u Versaju

Koliko je teška i opasna aktuelna situacija od mogućeg iminentnog novog terorističkog napada na evropskom tlu, pokazuje i situacija u nuklearnom centru u Grenoblu. Dvojica dostavljača dobacila su prolazeći kroz ulaznu kapiju da su isporučili "dve bombe".

ПСИХОЛОШКИ РАТ ПРОТИВ ЗАПАДА: Претња чак и нуклеарном центру у Греноблу, дојаве дворцу у Версају

Foto: Goran Čvorović

Odmah je upaljen alarm, oko petsto zaposlenih u ovom naučno-istraživačkom centru s nuklearnim reaktorom se zabarikadiralo u prostorijama, intervenisala je policija, a dvojica vinovnika stari 23 i 26 godina su uhapšeni. Detaljna pretraga nije pronašla ništa sumnjivo. Svi se pitaju šta bi se dogodilo da je njihova "pretnja" bila istinita? Dobar deo Evrope bio bi možda izbrisan sa karte.

Strah i oprez prisutni su na svakom koraku. Policajci su u Grenoblu uhapsili i dojavljivača postavljene bombe u školi. Imao je samo 12 godina! Pasioniran je informatikom, a sledi mu psihijatriska analiza.

U Parizu, policija je dobila anonimni poziv da je u jednoj školi mačem teško povređen đak. Odmah su krenule jake snage, učenici su evakuisani, došlo je do stresa i panike. Pokrenuta je istraga s ciljem da se uhvati autor neslane šale.

Ali, nije sve samo u domenu neodgovornih i nezrelih šaljivdžija koji koriste aktulenu napetu situaciju za svoja morbidna iživljanja. Reč je o pravom psihološkom ratu, gde su u prvom planu aerodromi i škole, ali i druge ustanove. Sve počinje da pogađa i turizam, nanoseći materijalnu štetu.

U situaciji sve više zatvorenih aerodroma zbog lažnih dojava o bombama, turisti počinju da otkazuju dolaske. Dvorac u Versaju juče je bio ispražnjen po peti put u roku od samo nedelju dana! Na delu je uvek ista procedura. Posle dojave o postavljenoj bombi, kreću policijske sirene, čuvari reda naoružani dugim cevima, barikade, pretresi. Svakoga dana kuću Lujeva poseti petnaestak hiljada ljudi iz celog sveta.

Jedan od autora ovih poziva je uhapšen i boluje od šizofrenije. Nije imao terorističe namere, ali, neko drugi će ih možda imati. Zbog svega, traju ministarske konsultacije da vide kako da se spasi turistički sektor, smire nacija i turisti, ali i da se napravi strategija kako sa svim ovim izaći na kraj u susret Olimpijskim igrama koje samo što nisu, već za desetak meseci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)