ABAS: Nećemo otići, ostaćemo na svojoj zemlji

Novosti online

21. 10. 2023. u 14:50

PALESTINSKI predsednik Mahmud Abas izjavio je na mirovnom samitu u Kairu da će "ostati na svojoj zemlji", prenosi Rojters.

АБАС: Нећемо отићи, остаћемо на својој земљи

Foto: EPA

"Nećemo otići, ostaćemo na svojoj zemlji", poručio je Abas na međunarodnoj konferenciji koja je posvećena eskalaciji rata između Izraela i grupe Hamas u Pojasu Gaze.

Osim Abasa, na skupu su i egipatski predsednik Abdel Fataha al-Sisij, jordanski kralj Abdulah, kralj Bahreina Hamad bin Isa Al Kalifu, šeik Katara Tamim bin Hamada al-Tanija, kuvajtski prestolonaslednik šeik Mešal al-Ahmad al-Sabah i irački premijer Mohamed Sudani.

Prisutni su i predsednica vlade Italije Đorđa Meloni, premijeri Španije i Grčke Pedro Sančez i Kirijakos Micotakis, kiparski predsednik Nikos Hristodulides, predsednik Južne Afrike Siril Ramafoza, ministarke spoljnih poslova Nemačke, Francuske i Japana Analena Berbok, Katrin Kolona i Joko Kamikava i britanski državni sekretar za spoljne poslove Džejms Kleverli, prenosi Rojters.

Na listi učesnika konferencije u Kairu nalaze se i norveški ministar spoljnih poslova Espen Bart Ejde, zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Mihail Bogdanov, kineski izaslanik za pitanja Bliskog istoka Žai Jun, generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš, predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel i visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)