POGLEDAJTE - IZRAELSKI KOMANDOSI U AKCIJI: Bez milosti povratili vojni punkt u Gazi od Hamsovaca! (VIDEO)

Novosti online

15. 10. 2023. u 17:41

ONI su elita, elita izraelske mornarice. Mornarički komandosi Shayetet 13 bili su prvi koji su na tlu juga Izraela stupili u okršaj sa pripadnicima Hamasa iz brigade Al Kuds koji su u subotu 7. oktobra 2023. godine upali u Izrael.

ПОГЛЕДАЈТЕ - ИЗРАЕЛСКИ КОМАНДОСИ У АКЦИЈИ: Без милости повратили војни пункт у Гази од Хамсоваца! (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Bilo je potrebno nekoliko sati da se izraelska vojska povrati od šoka i iznenadnog napada iz pojasa Gaze i da krenu u akciju vraćanja kontrole nad ovim delom svoje teritorije.

Posebni zadaci povereni su specijalnim jedinicama izraelske vojske u ovom slučaju mornaričkim komandosima, koji imaju dug kontinuitet borbi sa Hamasom i Hezbolahom.

U ovom slučaju izraelska komanda dala je zeleno svetlo da se u javnost pusti snimak sa GoPro kamere jednog od pripadnika ove elitne izraelske specijalne jednice kako bi javnost videla tok borbe za povratak kontrole nad jednom bazom-punktom izraelske vojske koju su pripadnici Hamasa munjevito i na prepad zauzeli.

Na snimku se vidi okršaj sa hamasovcima, ali i trenutak kada su pojedini pripadnici brigade Al Kuds se predali i bili zarobljeni, piše TV Front.

-Šejtat, šejtat, ostani u bunkeru, dolazimo!, govorili su pripadnici ove jednice posle upada.

Redovne i rezervne snage flote Shayetet 13 spuštene su helikopterima za kratko vreme po pristizanju izveštaja o infiltraciji Hamasa na granici Gaze u subotu ujutro i pridružile se borbenim snagama na terenu radi zajedničkih napora.

Snage su istovremeno počele borbu u okolnim naseljima i na moru.

Na kraju snimka se vidi i tenk Merkava Mk 4 koji je dejstvovao po zadatim ciljevima. Za sada se ne zna da li je ovaj tenk bio zarobljen ili je davao podršku izraelskim mornaričkim komandosima.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu