(UZNEMIRUJUĆI SNIMAK) OVAKO JE POČEO NAPAD NA IZRAEL: Militanti Hamasa upali na motorima, odmah usledio masakr

Novosti Onlajn

11. 10. 2023. u 16:51

IZ IZRAELA ne prestaju da stižu jezivi snimci pokolja koji su počinili teroristi Hamasa od početka napada u subotu.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМАК) ОВАКО ЈЕ ПОЧЕО НАПАД НА ИЗРАЕЛ: Милитанти Хамаса упали на моторима, одмах уследио масакр

Foto: Printskrin Youtube/WSJ News

Mesto Be Eri prvo se našlo na meti Hamasa na Izrael. Reč je o kibucu udaljenom oko pet kilometara od Gaze.

U tom mestu kasnije će biti pronađeno preko sto tela ljudi koje su pobili teroristi.

Reč je o mestu u kojem živi oko 1000 ljudi. Teško naoružani militanti na motorima upali su oko sedam sati ujutro, samo pola sata nakon što su razvalili i prešli granicu koja deli Gazu od Izraela.

Usledio je masakr. Na snimcima koji su se sad pojavili vide se militanti kako izvlače tri tela iz automobila na koje su čas pre pucali. Potom kradu auto i voze prema severu.

Drugi video pokazuje naoružane militante kako vode taoce. Kasnije su snimljena četiri tela talaca sa snimka. Prestravljeni stanovnici rekli su izraelskoj televizijskoj stanici Čenel 12 da su napadači išli od vrata do vrata, pokušavajući da provale u njihove domove.

Od najmanje 107 tela otkrivenih nakon toga, većina su bili lokalni stanovnici kibuca, iako su neki pripadali izraelskim snagama sigurnosti, rekao je portparol potrage i spasavanja za Si-En-En. IDF je u ponedeljak priznao da je Be Eri "jako teško pogođen".

- Mislili smo da će nam trebati više soba (za smeštaj evakuisanih osoba). Nisu nam trebale sve sobe - rekao je portparol IDF-a potpukovnik Ričard Heht.

Napad na Be Eri dogodio se otprilike u isto vreme kad su Hamasovi militanti napali muzički festival, poznat kao Nova, samo pet kilometara južno, pucajući na publiku iz neposredne blizine i pljačkajući njihovu imovinu.

Kibuc Kfar Aza u južnom Izraelu je u prvih nekoliko dana rata bio mesto velikog masakra. U napadu Hamasa preko vikenda tamo su ubijeni žene, deca, bebe i starije osobe. Mnogi od njih su obezglavljeni.

(Index.hr)

BONUS VIDEO: EKSPLOZIJE ODJEKUJU GAZOM: Zgrade se ruše kao kule od karata - Osveta Izraela je u toku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)