BAJDEN I NETANIJAHU: Amerika šalje dodatnu pomoć Izraelu

Tanjug

08. 10. 2023. u 20:51

DODATNA američka pomoć je na putu ka Izraelu, poručio je danas predsednik SAD Džozef Bajden premijeru Izraela Benjaminu Netanijahuu tokom njihovog razgovora.

БАЈДЕН И НЕТАНИЈАХУ: Америка шаље додатну помоћ Израелу

Tanjug

-Predsednik Bajden je obavestio premijera o intenzivnom diplomatskom angažmanu koji su SAD preduzele u poslednja 24 sata u podršci Izraelu. Predsednik je takođe preneo da je dodatna pomoć izraelskim odbrambenim snagama sada na putu ka Izraelu i da će je biti još u narednim danima, navodi se u saopštenju Bele kuće.

U saopštenju se dodaje da je Bajden ponovo izrazio saosećanje sa nestalima, ranjenima i ubijenima, i razgovarao o nastojanjima da se obezbedi da nijedan drugi rival Izraela ne iskoristi situaciju.

Tajms of Izrael navodi da su Bajden i potpredsednica SAD Kamala Haris obavešteni o situaciji u Izraelu i da "ostaju u bliskom kontaktu sa izraelskim partnerima".

Bajden i Netanijahu razgovarali su i u subotu, kada su počeli napadi Hamasa na Izrael, kada je Bajden istakao da SAD stoje uz Izrael i da u potpunosti podržavaju pravo Izraela na samoodbranu.

Netanijahu je zahvalio Bajdenu na bezrezervnoj podršci i jasno stavio do znanja da je neophodna snažna, produžena kampanja u kojoj će Izrael pobediti.

Najmanje 413 Palestinaca je ubijeno, a 2.300 je ranjeno u Pojasu Gaze, saopštilo je danas palestinsko Ministarstvo zdravlja.

Među ubijenima je 48 dece i 41 žena, navelo je Ministarstvo zdravlja čije je sedište u Gazi, pod kontroloma Hamasa.

Izraelske odbrambene snage saopštile su da je najmanje 400 "palestinskih terorista" ubijeno u Izraelu i u napadima na Pojas Gaze, prenosi Tajms of Izrael.

Izraelski mediji prethodno su objavili, pozivajući se na zdravstvene zvaničnike, da je broj ubijenih u napadima Hamasa na Izrael premašio 700, a da je ranjeno više od 2.100 ljudi.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINU ČEKA TUŽNA SUDBINA Riter poručio Zelenskom: Neće biti tvog režima kad se rat završi