KRITIKA ITALIJANSKOG MINISTRA : Električni automobili su gomila besmislica koje je nametnuo Brisel

Tanjug

03. 10. 2023. u 17:34

ITALIJANSKI ministar saobraćaja i zamenik premijera Mateo Salvini, nazvao je danas električne automobile gomilom besmislica koje je nametnuo Brisel.

КРИТИКА ИТАЛИЈАНСКОГ МИНИСТРА : Електрични аутомобили су гомила бесмислица које је наметнуо Брисел

Foto: Tanjug/AP photo

Salvini je na sajmu železnica „Ekspo Feroviaria“ rekao da vozovi i železnice donose održivost i pravu ekološku tranziciju, a ne besmislice o električnim automobilima za sve i po svaku cenu, koje su samo ogroman poklon za Kinu, prenosi Ansa.

- Zahvaljujem se svima koji rade u železničkoj sferi i koji su istinske pristalice ekološke tranzicije, a ne ostavljaju hiljade radnika bez posla - rekao je Salvini.

Italija je još u februaru izrazila protivljenje evropskim planovima o tome da se za 12 godina zabrani prodaja novih automobila na benzin i dizel, a Salvini je nazvao tada planirani brzi prelazak na električna vozila samoubistvom i poklonom kineskoj industriji.

Evropski parlament je početkom godine odbrio pravila, kojima se zahteva da do 2035. godine proizvođači automobila u potpunosti iskorene emisije ugljen-dioksida iz novih automobila, što bi posledično onemogućilo prodaju novih automobila koja pokreću fosilna goriva.

BONUS VIDEO: SITUACIJA JE NEPODNOŠLjIVA“ - Meštani Grčke Tesalije u očaju nakon razorne oluje Danijel

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)